Λαμβάνουμε υπόψη το συλλαλητήριο, αλλά δεν αλλάζει η στρατηγική μας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Λαμβάνουμε υπόψη το συλλαλητήριο, σε καμιά όμως περίπτωση δεν αλλάζει η στρατηγική μας στο θέμα των Σκοπίων» δηλώνει στο real.gr ανώτερη κυβερνητική πηγή.

Η ίδια πηγή αποκλείει δημοψήφισμα, όπως ζήτησε ο Μίκης Θεοδωράκης, κεντρικός ομιλητής χθες στο Σύνταγμα, ενώ τονίζει πως «σε καμία περίπτωση δεν προκύπτει ότι το συλλαλητήριο μετατράπηκε σε αντικυβερνητική εκδήλωση, όπως θα ήθελε η Νέα Δημοκρατία».

Πηγές, μάλιστα, του κυβερνώντος κόμματος αναρωτιούνται εάν η Νέα Δημοκρατία υιοθετεί την πρόταση του Μίκη Θεοδωράκη για δημοψήφισμα και εάν βουλευτές της σε περίπτωση που υπάρξει λύση στο θέμα των Σκοπίων θα αναλάβουν σχετική πρωτοβουλία στη Βουλή, όπως ζήτησε από την εξέδρα του συλλαλητηρίου ο μεγάλος μας μουσικοσυνθέτης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η κυβέρνηση εκτιμά ότι το πολύ εντός διμήνου θα έχει διαφανεί εάν υπάρχει λύση στο Σκοπιανό, ενώ στόχος είναι η πρόταση για Σύμφωνο μεταξύ των δυο χωρών, που συγγράφεται από τον Νίκο Κοτζιά, να παραδοθεί στα Σκόπια εντός του Φεβρουαρίου, ίσως και εντός του επόμενου δεκαπενθημέρου. Αν, μάλιστα, τα Σκόπια αλλάξουν την ονομασία του αεροδρομίου τους, στην πρώτη πτήση ελληνικού αεροπλάνου προς το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της FYROM να βρίσκεται ο Νίκος Κοτζιάς και να παραδώσει ο ίδιος την πρόταση Συμφώνου προς τον ομόλογό του Νικολά Ντιμιτρόφ.