Λαμπρά Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Μεσσηνίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη τελέστηκε σήμερα η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία για τα ονομαστήρια του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας.

Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Άρτης κ. Καλλινίκου, Κηφισίας κ. Κυρίλλου, Μεγάρων κ. Κωνσταντίνου και Σταγών κ. Θεοκλήτου. Συμπροσευχόμενος παρέστη ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Χριστοφόρος Νταμάτης, ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο και το έργο του εορτάζοντος Άγίου, αλλά και στην προσωπικότητα του Μητροπολίτη Μεσσηνίας.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ευχαρίστησε για την συμμετοχή τους στα Ονομαστήριά του, τους Αρχιερείς, τον Κλήρο, τις τοπικές Αρχές και το λαό, ευχόμενος να έχουν άπαντες υγεία και δύναμη στην πορεία της ζωής τους και στα έργα τους. Ταυτόχρονα, αναφερόμενος στο λειτούργημα και την προσφορά των κληρικών υποστήριξε ότι πρέπει να συντηρηθεί και να κατοχυρωθεί το κεκτημένο της μισθοδοσίας τους.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο κ. Χρυσόστομος επέδωσε 4 νέες υποτροφίες σε νεοεισαχθέντες φοιτητές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Τέλος, ο Μητροπολίτης δέχθηκε ευχές στο Μητροπολιτικό Μέγαρο.

Παρέστησαν, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης, οι Αντιπεριφερειάρχες Κ. Νικολάκου και Ελ. Αλειφέρη, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, οι Δήμαρχοι Πύλου Δ. Καφαντάρης, Μεσσήνης Γ. Τσώνης και Οιχαλίας Αρ. Σταθόπουλος, ο πρ. Υπουργός Ι. Λαμπρόπουλος, ο τ. Βουλευτής Δ. Σαμπαζιώτης, Εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων τοπικών Φορέων.