Λαμπρός ο εορτασμός Συνάξεως των εν Μεσσηνία Αγίων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με λαμπρότητα και την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη εορτάστηκε σήμερα, Κυριακή 12 Μαΐου 2019, η Σύναξη των Μεσσηνίων Αγίων στην Καλαμάτα.

Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού, τέλεσε ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος, συλλειτουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε Αρτοκλασία υπέρ υγείας και ενισχύσεως των μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κουρέων – κομμωτών Ελλάδος, επί τη ευκαιρία της εορτής του προστάτη τους και ενός εκ των Μεσσηνίων Αγίων, Αγίου Ηλία του Αρδούνη.

Ακολούθησε πάνδημη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Αγίων και Ιερών Λειψάνων αυτών. Τιμές απέδωσαν σμηνίτες της 120 Π.Ε.Α. και η Φιλαρμονική του Δήμου Καλαμάτας.

Τέλος, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας απευθυνόμενος στους πιστούς, αναφέρθηκε στους Μεσσηνίους Αγίους, τους προέτρεψε να τους ομοιάσουν και ευχήθηκε να χαρίζουν υγεία και να σκέπουν τη ζωή όλων. Συνάμα, ευχαρίστησε για την παρουσία του τον Επίσκοπο Τεγέας, τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και φορέων, καθώς και το πολυπληθές εκκλησίασμα.