Λαμπρός ο εορτασμός της Αναλήψεως του Χριστού στην Καλαμάτα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με λαμπρότητα και την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη, εορτάστηκε σήμερα η Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Χριστού στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας. Επίκεντρο του εορτασμού ο φερώνυμος Ενοριακός Ιερός Ναός στην παραλία της Καλαμάτας.

Κατά τον Όρθρο και την πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από Ιερείς. Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος σε κεντρικούς δρόμους του λιμένα της πόλης, προς ευλογία αυτής και καθαγιασμού των πιστών.

Ο Μητροπολίτης στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην προπαγάνδα αλλά και στην διάθεση των γειτόνων μας Τούρκων, να αμφισβητούν τα σύνορά μας και οτιδήποτε δεν τους ανήκει, όπως χαρακτηριστικά τόνισε. Κάλεσε δε τον Ελληνικό λαό σε ενότητα και εγρήγορση, προκειμένου να διαφυλάττονται τα σύνορά μας και ο Ελληνοχριστιανικός πολιτισμός που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας. Τέλος ευχήθηκε σε άρχοντες και αρχόμενους θεία φώτιση, υγεία και κάθε καλό σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

Παρέστησαν οι Βουλευτές Μ. Χρυσομάλλης και Π. Μαντάς, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Α. Βασιλόπουλος, οι Αντιπεριφερειάχες Β. Καπέλιος, Ευστ. Αναστασόπουλος, Α. Χρονάς και Α. Καλογεροπούλου, ο πρ. Περιφερειάρχης Π. Τατούλης , εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και άλλων τοπικών φορέων.