Μάκαρης εναντίον Νίκα για την Μαραθόλακα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μάκαρης: Περιβαλλοντικά επικίνδυνη και οικονομικά ασύμφορη η διαχείριση των απορριμμάτων στη Μαραθόλακα

Εύλογα ερωτήματα προκαλεί η εσπευσμένη υπογραφή της σύμβασης  για τη διαχείριση των απορριμμάτων στη Μαραθόλακα από τον δήμαρχο Καλαμάτας και την εταιρεία Ηλέκτωρ ΑΕ χωρίς να προηγηθεί η απαραίτητη  διαπραγμάτευση για μείωση της τιμής διαχείρισης ανά τόνο σύμμεικτων απορριμμάτων πριν την τελική υπογραφή.

Όπως έχουμε επισημάνει η μείωση της τιμής είναι αναγκαία αφού ο δήμος  θα διαθέσει τα ακόλουθα δικά του μηχανήματα στην Μαραθόλακα :

  • δεματοποιητή με τυλικτικό μηχάνημα,
  • ειδικό κλαρκ και πλυντικό μηχάνημα,
  • κόμπακτ βιολογικό για τα στραγγίδια.

Παραθέτω μάλιστα  τι ακριβώς είχε δηλώσει ο δήμαρχος Καλαμάτας για την συγκεκριμένη σύμβαση στις 26/10/2017:«Δεν θα υπογράψουμε αμέσως διότι προχωρούμε σε διαπραγμάτευση διότι μετά τον διαγωνισμό ο Δήμος έχει εγκαταστήσει  έναν αριθμό μηχανημάτων, υπάρχει μερικώς ο εξοπλισμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων από τον Δήμο επομένως θα επιδιώξουμε την μείωση της τιμής με απόλυτα διάφανες διαδικασίες και με αποφάσεις συλλογικών οργάνων».

Παρόλα αυτά αναιρεί την προηγούμενη δήλωση του και προχωρά στην εσπευσμένη υπογραφή της σύμβασης.

Ας μας απαντήσει γιατί;

Είναι πλέον ηλίου φαεινότερο ότι η επιλογή της διοίκησης Νίκα για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Μαραθόλακκα είναι περιβαλλοντικά επικίνδυνη και οικονομικά ασύμφορη. Αυτό το έχουμε κατ’ επανάληψη αναδείξει και τεκμηριωμένα αποδείξει  και δυστυχώς  επιβεβαιωνόμαστε καθημερινά.

Είναι απαραίτητο:

  1. Να ανοίξει τώρα ο φάκελος «Μαραθόλακκα» για να διαπιστωθεί η έκταση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης και της ρύπανσης του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα και να προχωρήσουμε άμεσα σε διαδικασία απορρύπανσης.
  2. Πρέπει άμεσα να μειωθεί σε εύλογο ποσοστό η τιμή της διαχείρισης των απορριμμάτων από το νέο ανάδοχο.

Μανώλης Μάκαρης

Επικεφαλής Μείζονος Μειοψηφίας

Δήμου Καλαμάτας