Μάνη: Το παιχνίδι με τις θαλάσσιες χελώνες έκρυβε παγίδες – Οι στιγμές που δύσκολα θα ξεχάσουν

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σαράντα περίπου άτομα έχουν δεχθεί μέχρι στιγμής επίθεση από θαλάσσιες χελώνες στο Λιμένι της Μάνης. Ο αριθμός αυτός είναι πραγματικά εντυπωσιακός, καθώς σύμφωνα και με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι τοπικές Αρχές, πρόκειται για ένα πρωτοφανές περιστατικό, ενώ τα «κρούσματα» συνεχώς αυξάνονται.

Σύμφωνα με τον Ανάργυρο Μαργιώλη, Διευθυντή του Κέντρο Υγείας Αερόπολης, η αντιμετώπιση των θυμάτων των επιθέσεων αυτών, γίνεται με βάση το ιστορικό του κάθε ασθενή. Σύνηθες είναι το φαινόμενο οι θαλάσσιες χελώνες να παρουσιάζουν σαλμονέλα, επομένως, όπου κρίνεται αναγκαίο, ο πολίτης για την αντιμετώπιση του δαγκώματος μπορεί να πάρει ακόμα και αντιβίωση, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που συστήνεται η χορήγηση αντιτετανικού ορού.

Οι επισκέπτες, βλέποντας τις χελώνες, τις πλησιάζουν με σκοπό να τις ταΐσουν, με αποτέλεσμα εκείνες να αντιδρούν και να τους δαγκώνουν.

Όπως προτείνει ο κ. Μαργιώλης, οι θαλάσσιες χελώνες πρέπει να αντιμετωπίζονται ως άγρια ζώα, ενώ οι τουρίστες οφείλουν να καταλάβουν ότι δεν είναι ζώα τα οποία χρειάζονται τροφή, καθώς συνδέουν την τροφή μαζί τους και γίνονται πιο επιθετικές.

Πήγη