Μένουμε “σπίτι” και… φτιάχνουμε σαΐτες!!!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχεδόν ένα χρόνο μετά τον ματωμένο σαϊτοπόλεμο που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο Κώστας Θεοδωρακάκης κάποιοι συνεχίζουν να κατασκευάζουν σαΐτες. Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την Αστυνομία η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας προχώρησε σε 3 συλλήψεις για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν, σε δύο (2) ξεχωριστές περιπτώσεις, χθες (14.4.2020) το βράδυ, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, τρείς (3) ημεδαποί, 48χρονος και δύο (2) 27χρονοι, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ισάριθμες δικογραφίες, για παράβαση της νομοθεσίας για τα βεγγαλικά.
Ειδικότερα, χθες (14.4.2020) το βράδυ, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, πραγματοποίησαν έρευνες σε δύο (2) αποθήκες στην Καλαμάτα και σ’ αυτήν που χρησιμοποιούσε ο 48χρονος βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν:

  • -69- αυτοσχέδιες κατασκευές (σαΐτες), -16- χρησιμοποιημένες, -43- κενές περιεχομένου και -7- έτοιμες προς χρήση,
  • τρία (3) μεταλλικά δοχεία, περιέχοντα πυρίτιδα (μπαρούτι), συνολικού βάρους -30.500- γραμμαρίων και
  • πλαστικό δοχείο, περιέχων -11- λίτρα πετρέλαιο.

Στην αποθήκη των δύο (2) 27χρονων, βρήκαν συνολικά και κατάσχεσαν:

  • -16- αυτοσχέδιες κατασκευές (σαΐτες), έτοιμες προς χρήση,
    δύο δοχεία, περιέχοντα πυρίτιδα (μπαρούτι), συνολικού βάρους -12.200- γραμμαρίων και
  • πλαστικό δοχείο, περιέχων -2.900- γραμμάρια πετρέλαιο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν αρμοδίως, για εργαστηριακή εξέταση, ενώ η αστυνομική έρευνα – προανάκριση διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.