Μήνυμα του Δημάρχου Καλαμάτας για το 2023

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε μήνυμά του, λίγο πριν την έλευση του 2023, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος αναφέρει τα εξής:

Συνδημότισσες και συνδημότες,

Ο νέος χρόνος, βρίσκει την Καλαμάτα μας μπροστά σε μεγάλες αναπτυξιακές προκλήσεις. Η συμμετοχή του Δήμου μας στην Ευρωπαϊκή Αποστολή των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων της Ε.Ε. έχει τοποθετήσει την πόλη μας στο επίκεντρο του παγκόσμιου χάρτη των πόλεων, μαζί με μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, δημιουργώντας ισχυρή προοπτική ανάπτυξης και ευημερίας για τον τόπο μας.

Το 2023 αποτελεί έτος ορόσημο, καθώς οι υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας μας, μέσα από τον εποικοδομητικό διάλογο, τη διαβούλευση, τα θεματικά εργαστήρια, σε  συνεργασία με φορείς, πανεπιστήμια και ιδρύματα συντάσσουν το Κλιματικό Συμβόλαιο της πόλης. Το σχέδιο και τον οδικό χάρτη για την Καλαμάτα των επόμενων δεκαετιών. Για μια Καλαμάτα σύγχρονη, φιλική, ανθεκτική. Για μία πόλη που έχει στο επίκεντρο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής κατοίκων και επισκεπτών. Που αναπτύσσεται σεβόμενη το περιβάλλον, υπηρετώντας τις αρχές της βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης.

Τα προηγούμενα τρία χρόνια, κάνοντας πράξη τις δεσμεύσεις μας, πετύχαμε πολλά.

Σε ένα περιβάλλον παγκόσμιων κρίσεων, στο Δήμο Καλαμάτας όχι μόνο αντέξαμε, αλλά με σωστό σχεδιασμό και σκληρή δουλεία, σταθήκαμε δίπλα στους δημότες, βελτιώσαμε την ποιότητα ζωής στην  πόλη και το χωριά μας, υλοποιούμε 29 μεγάλα έργα προϋπολογισμού 18,4 εκ ευρώ, εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση για 43 νέα προϋπολογισμού 48,8 εκ. ευρώ και έχουμε σχεδιάσει και διεκδικούμε ακόμα 21 έργα προϋπολογισμού 32,1 εκ. ευρώ.

Η Καλαμάτα αλλάζει. Με έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των συνδημοτών μας. Με ένα Δήμο, λειτουργικό, καθαρό, πράσινο και προσβάσιμο, που θωρακίζεται σε επίπεδο υποδομών, αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες και προσφέρει περισσότερες και καλύτερες υπηρεσίες στους δημότες. Ένα Δήμο που έχει και θα έχει στο επίκεντρο των πολιτικών του τον άνθρωπο.

Το 2023, συνεχίζουμε την κοινή μας πορεία.

Ενώνουμε δυνάμεις, για την Καλαμάτα που αξίζει να ζεις.

Χρόνια πολλά!

Ευτυχισμένο και δημιουργικό το νέο έτος 2023.

Αθανάσιος Π. Βασιλόπουλος

Δήμαρχος Καλαμάτας