Μαθητές του Ζίνοβιτς της Γερμανίας επισκέφθηκαν τον Δήμο Πύλου-Νέστορος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τον Δήμο Πύλου-Νέστορος επισκέφθηκαν οι μαθητές του Ζίνοβιτς της Γερμανίας, στο πλαίσιο του προγράμματος της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης για ανταλλαγή μαθητών των δύο Δήμων.

Υπενθυμίζουμε ότι, τον περασμένο Μάιο οι μαθητές της δευτέρας τάξης του Γενικού Λυκείου Χώρας επισκέφθηκαν την περιοχή Ζίνοβιτς της Γερμανίας, και φιλοξενήθηκαν από τον Δήμο για μία εβδομάδα. Σε ανταπόδοση της τότε φιλοξενίας λοιπόν, οι μαθητές του Ζίνοβιτς βρίσκονται ήδη στον δήμο Πύλου-Νέστορος για να τον γνωρίσουν από κοντά και να μυηθούν στην ελληνική ιστορία και παράδοση.

Φωτογραφία του Dimitris Kafantaris.

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτριος Καφαντάρης αφού τους καλωσόρισε στο Δήμο δήλωσε τα εξής: «Το πρόγραμμα επιτεύχθηκε με εξαιρετική επιτυχία, αφού πλέον ολοκληρώθηκαν οι επισκέψεις των μαθητών και των δύο δήμων , οι οποίες σκοπό έχουν την ανταλλαγή πολιτισμικών στοιχείων, τρόπου σκέψης, ηθών, εθίμων και κουλτούρας. Στόχος της Δημοτικής Αρχής ήταν και θα είναι οι εξωστρέφεια του Δήμου μας, για αυτό και θα συνεχίσουμε τη συμμετοχή μας σε τέτοιου είδους προγράμματα που στόχο έχουν την διεύρυνση του νου και την σύσφιξη των σχέσεων».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο πλαίσιο προγραμμάτων εκπαιδευτικής ανταλλαγής, όπως το συγκεκριμένο, οι μαθητές των δυο χωρών έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν και να αποδεχθούν τη διαφορετικότητα των άλλων λαών, να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους καθώς και να αντιληφθούν την αξία του ομαδικού πνεύματος.