Μαθητές του 1ου Δημοτικού Μεσσήνης στο Χώρο Ανάδειξης Φυσικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Δημοτικού Σχολείου Καρτερολίου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ένα βιωματικό μάθημα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου στον «Χώρο Ανάδειξης Φυσικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς» Δημοτικού Σχολείου Καρτερολίου. Μαθητές των Β΄ και Δ΄ τάξεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μεσσήνης, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους, μετέβησαν στον Χώρο όπου διδάχτηκαν το μάθημα «Η ελιά η ευλογημένη».

Το βιωματικό μάθημα περιλάμβανε ξενάγηση και παρουσιάσεις στην αίθουσα προβολών, τραγούδια για την ελιά, ανάγνωση παραμυθιού και πολλές άλλες σχετικές δράσεις, όπως κρυπτόλεξα, σταυρόλεξα και παιχνίδια μνήμης. Οι μικροί μαθητές, άκουσαν, είδαν και έμαθαν μέσα από το παιχνίδι «ελιοδρομίες» και οι νικητές στεφανώθηκαν με τον «κότινο».

Τα παιδιά βγήκαν από τις κλειστές τάξεις και τον κόσμο των βιβλίων και ήρθαν σε άμεση επαφή με το θέμα που διδάχτηκαν. Αναχώρησαν για το σχολείο τους με τις καλύτερες εντυπώσεις, ζητώντας από τις δασκάλες τους να επαναλάβουν το μάθημα στον «Χώρο Ανάδειξης Φυσικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς» Δημοτικού Σχολείου Καρτερολίου.

Οι εκπαιδευτικοί ευχαρίστησαν τον Δήμο Μεσσήνης για την άμεση ανταπόκρισή του και την βοήθεια στην οργάνωση του μαθήματος.
Σημειώνεται ότι ο Δήμος Μεσσήνης συνεργάζεται με συλλόγους, φορείς και εκπαιδευτικούς για τη διενέργεια εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο ειδικά διαμορφωμένο κτίριο για την ανάδειξη της φυσικής και πολιτιστικής ιστορίας του τόπου, με στόχο την εκπλήρωση της παιδαγωγικής του αποστολής μέσω της εξοικείωσης των μαθητών με το περιβάλλον και το πολιτιστικό τοπίο στο οποίο ζουν.