Μανιάτες κτηνοτρόφοι απήγαγαν και βασάνιζαν κρεοπώλη για χρέη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Επτά χρόνια μετά την αρπαγή ενός κρεοπώλη, τον οποίο κράτησαν όμηρο για να τον αναγκάσουν να τους πληρώσει τα χρήματα που τους όφειλε, κάθονται στο εδώλιο δύο αδέλφια από τον Κότρωνα Λακωνίας.

Οι δράστες κατηγορούνται ότι τον Μάρτιο του 2011 κράτησαν με τη βία σε δύο στάβλους στο βουνό τον άτυχο χασάπη και, όταν διαπίστωσαν ότι δεν θα έπαιρναν ούτε… ευρώ από τον συνέταιρό του για τα χρωστούμενα, του έσπασαν τα πόδια με ένα σίδερο και τον εγκατέλειψαν αβοήθητο!

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας που ξεκίνησε την Τρίτη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας, το θύμα ισχυρίστηκε αρχικά πως όλο αυτό ήταν μια… «παρεξήγηση μεταξύ ανδρών»! Τελικά, όμως, σύμφωνα με το flynews.gr, κατέθεσε με εμφανή απροθυμία τι είχε συμβεί, όταν ο ίδιος και ένας γνωστός του κατέβηκαν στα τέλη Μαρτίου του 2011 στα σφαγεία της Σπάρτης, από τον Πειραιά όπου ήταν το κρεοπωλείο του. Από τους κατηγορουμένους, οι οποίοι είναι κτηνοτρόφοι και εξέτρεφαν μοσχάρια, αγόραζαν κρέατα, αλλά κάποια στιγμή έφτασαν να τους οφείλουν περισσότερα από 100.000 ευρώ!

Τον έδεσαν με τριχιά

Σύμφωνα με την κατάθεσή του, τα αδέλφια έδεσαν με τριχιά αυτόν και τον γνωστό του και τους μετέφεραν με φορτηγάκι σε στάβλο τους στον Κότρωνα. Αφού βεβαιώθηκαν ότι ο δεύτερος άντρας δεν είχε σχέση με την υπόθεση, τον άφησαν να φύγει. Ο ένας αδελφός χτύπησε με σίδερο τον κρεοπώλη, ενώ ο άλλος εμφανίστηκε μαζί με τον πατέρα τους κρατώντας από ένα όπλο ο καθένας.

Τα λόγια του ηλικιωμένου πάγωσαν το θύμα: «Επρεπε να τους πάρετε και τους δύο μ’ ένα αίμα» είπε στα παιδιά του, έκφραση που -όπως εξήγησε- χρησιμοποιούν οι σφαγείς! Από τον στάβλο στον Κότρωνα τον πήγαν σε έναν άλλο στάβλο με γουρούνια και πριν περάσει η νύχτα τον άφησαν να φύγει με το δεξί πόδι σπασμένο και το αριστερό ραγισμένο!

Πάντως, στις απολογίες τους οι δύο αδελφοί, που κατηγορούνται ο ένας για αρπαγή κατά συναυτουργία και κατά συρροή και για επικίνδυνη σωματική βλάβη και ο άλλος για απλή ψυχική συνέργεια στην επικίνδυνη σωματική βλάβη, αρνήθηκαν τα πάντα και ισχυρίστηκαν ότι η καταγγελία του θύματος ήταν… κόλπο για να μην ξεπληρώσει τα χρέη του. Ο εισαγγελέας ζήτησε την καταδίκη τους και η απόφαση αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα.

thepressroom.gr