Μαν. Μάκαρης: Δέσμευση για ολοκλήρωση Πολεοδομικής Μελέτης στη Βέργα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η ολοκλήρωση της πολεοδομικής μελέτης Βέργας και η άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος των κατολισθήσεων είναι εκ των βασικών δεσμεύσεων του υποψήφιου Δημάρχου και επικεφαλής του συνδυασμού του Ανοιχτού Δήμου, Μανώλη Μάκαρη, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Βέργα χθες Κυριακή 12 Μαϊου.

 

Αναλυτικά, οι δεσμεύσεις του κ. Μάκαρη, είναι οι εξής:

  1. Ολοκλήρωση πολεοδομικής μελέτης.Υποστήριξη σημειακών αλλαγών στο ΓΠΣ προς όφελος των κατοίκων. Μέχρι στιγμής δεν έχει ενταχθεί ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο στο σχέδιο πόλης. Καμία ανάπτυξη  δεν μπορεί να υπάρξει αν δεν ολοκληρωθεί η πολεοδομική μελέτη.
  2. Ισοκατανομή κονδυλίων στην Βέργα. Ένα θέμα που έχουμε αναδείξει και έχουμε δεσμευτεί. Με βάση την στατιστική ανάλυση που έχουμε κάνει η Βέργα αλλά και οι συνοικίες και τα χωριά του Δήμου υποχρηματοδοτούνται. Αυτό όμως δεσμευόμαστε να αλλάξει.
  3. Υποστήριξη της δημοτικής κοινότητας Βέργας για την επιτέλεση αναγκαίων έργων τοπικής κλίμακας. Είμαστε η μόνη παράταξη που πιστεύει στην αποκέντρωση και στην αναζωογόνηση των τοπικών κοινοτήτων με αυτοτελή χρηματοδότηση. Κάτι τέτοιο μπορεί να επιτευχθεί με την μεταρρύθμιση του Κλεισθένη και θα φροντίσουμε ως παράταξη να εφαρμοστεί στο έπακρον.
  4. Δημιουργία αναγκαίων υποδομών και κοινόχρηστων χώρων (πλατεία, γήπεδο, παιδικός σταθμός) με την ολοκλήρωση της πολεοδομικής μελέτης.
  5. ‘Αμεση αντιμετώπιση του προβλήματος των κατολισθήσεων
  6. Ανάδειξη και προστασία των καλντεριμιών της Βέργας
  7. Καθαρισμός ρεμάτων, αντιπυρική προστασία

Ο κ. Μάκαρης, μεταξύ άλλων είπε και τα εξής: “Έχουμε ως παράταξη δώσει  ισχυρό και αποτελεσματικό δείγμα γραφής τα τελευταία πέντε χρόνια γιατί, όπως για όλο τον Δήμο μας και με ιδιαίτερη ευαισθησία για την περιφέρεια,ήμασταν πάντα μαζί με όλους τους κατοίκους της Βέργας. Αντίθετα με όλους όσοι δημαγωγώντας προεκλογικά υποσχόμενοι ενώ είτε ως  δημοτικοί σύμβουλοι είτε ως υπάλληλοι του Δήμου σιωπούσαν μένοντας άπραγοι και αντίθεταμε όλους όσοι-μετά από πολιτική αγρανάπαυση δέκα ετών – είπαν να ξαναδοκιμάσουν την τύχη τους αφού βέβαια  με την ανοχή τους έγινε το καταστροφικό γενικό πολεοδομικό σχέδιο για την Βέργα, εμείς αγωνιστήκαμε μαζί για τα μεγάλα θέματα της Βέργας(αστική συγκοινωνία, πολεοδομικό, δρόμοι, αναγνώριση καλντεριμιών). Και  με το ίδιο ενδιαφέρον και  με την ίδια μαχητικότητα θα συνεχίσουμε και από τη θέση της Δημοτικής Αρχής  καθώς οι συμπολίτες μας στη  Βέργα  έχουν και μνήμη και κρίση και θα επιλέξουν  τον Ανοιχτό Δήμο ως την παράταξη που θα εμπιστευτούν  για το μέλλον της Βέργας αλλά και όλου του Δήμου Καλαμάτας“.