Μενδώνη σε Καρβέλα: Έχετε τη στήριξή μου για κάστρο Κορώνης και έργα πολιτισμού

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, συνοδευόμενος από την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Δόμησης και Πολεοδομίας του Δήμου Μαρία Σταυροπούλου. Ο Δήμαρχος πρωτίστως είχε κατ ιδίαν συνάντηση με την Υπουργό Λίνα Μενδώνη, με την οποία αντάλλαξαν απόψεις για έργα και θέματα πολιτισμού στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου. Η Υπουργός άκουσε με προσοχή τον Δήμαρχο και υποσχέθηκε τη στήριξή της όσον αφορά το Κάστρο της Κορώνης, αλλά και σε άλλα έργα πολιτισμού τα οποία έχει προγραμματίσει η Δημοτική Αρχή.

Εν συνεχεία, ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων του ΥΠΠΟ Θεμιστοκλή Βλαχούλη, παρουσία του Προέδρου του Μανιατακίου Ιδρύματος Δημήτρη Μανιατάκη, και των ανάδοχων μελετητών του έργου «Λήψη μέτρων στερέωσης νότιου πρανούς και προστασίας παράκτιου τμήματος του Κάστρου Κορώνης», όπου συζήτησαν διεξοδικά για το ως άνω έργο.

Παράλληλα, συζητήθηκε η δυνατότητα ηλεκτροφωτισμού του Κάστρου, καθώς και η δυνατότητα σύνδεσης του περιπατητικού πεζόδρομου, που έχει δημιουργηθεί από την προηγούμενη κατασκευή της στήριξης των πρανών, πέριξ του Κάστρου.

Με το πέρας των συναντήσεων ο Δήμαρχος δήλωσε ικανοποιημένος από αυτές, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην Υπουργό και τα Στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού για τη συνεργασία, τονίζοντας ότι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση έργων πολιτισμού στο Δήμο αποτελούν προτεραιότητα, αλλά και υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής στο ιστορικό παρελθόν αλλά και στην ανάπτυξη του τόπου.