Μεσσήνη: Εγκαίνια της έκθεσης “Επί-συνθέσεις”

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Εγκαινιάζεται σήμερα Σάββατο στις 8 μ.μ. στο Μουσείο Χαρακτικής «Τάκης Κατσουλίδης», η έκθεση «Επί-συνθέσεις» του χαράκτη – ζωγράφου Τάκη Κατσουλίδη.

Ο «ερευνητικός» καλλιτέχνης Τάκης Κατσουλίδης, με εξήντα χρόνια συνεχούς εικαστικής δημιουργίας, παρουσιάζει έργα των τελευταίων εννέα ετών. Έργα ζωγραφικής, μεικτής τεχνικής σε καμβά, απεικονίζουν κυρίως γυναικείες φιγούρες, ενώ μέσα από ένα εντελώς προσωπικό εικαστικό ιδίωμα με διάφορους πλαστικούς πειραματισμούς ο καλλιτέχνης εγκωμιάζει πρωτότυπα τη γυναικεία ομορφιά. Οι μορφές του χαρακτηρίζονται από νέο-παραστατικότητα, καθώς συντίθενται και ανασυντίθενται μ’ έναν πρωτότυπο αφηγηματικό τρόπο, είτε εμφανίζονται ως αντανακλάσεις μέσα από κάτοπτρα.

Το χρώμα και η κίνηση επικρατεί παντού, και παρά τις σύνθετες εικονογραφικές και εννοιολογικές αναφορές υπερτερεί η απλότητα και η έντονη γεωμετρική διάθεση.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2022. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας θα είναι από Τρίτη έως Σάββατο 10 π.μ. έως 2 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο.

Η έκθεση με την ίδια θεματική και έργα είχε φιλοξενηθεί το καλοκαίρι του 2019 με μεγάλη επιτυχία στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.