Μεσσήνη: “Το Χριστόψωμο της πόλης μας”

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με πρωτοβουλία του Δήμου Μεσσήνης και με τη συνεργασία αρτοποιών της Μεσσήνης, ευλογήθηκε στην κεντρική πλατεία «Το Χριστόψωμο της πόλης μας» και μοιράστηκε σε παρευρισκόμενους και στα καταστήματα της αγοράς.

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης χαιρέτισε τη δράση αυτή, εκτιμώντας ότι σηματοδοτεί την αρχή μιας συνεργασίας με τους αρτοποιούς για την καθιέρωση της εκδήλωσης. Εξάλλου το χριστόψωμο συμβολίζει τη γέννηση του Χριστού και η παρασκευή του μας προετοιμάζει να γιορτάσουμε το χαρμόσυνο αυτό γεγονός.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ακόμα ο πρόεδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών Μεσσηνίας Απόστολος Μυλωνάς και ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Πολιτισμού Γιώργος Δαβίλλας, ενώ την εκδήλωση παρουσίασε η σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσσήνης Δώρα Βαρανάκη.

Παράλληλα δόθηκε η δυνατότητα στα μικρά παιδιά να πλάσουν τη ζύμη για τα χριστόψωμα που προσέφεραν τα αρτοποιία και να την τοποθετήσουν σε ταψάκια που καθένα πήρε στο σπίτι του για να ψήσει.

Χριστόψωμα προσέφεραν τα Αρτοποιεία: Απόστολου Μυλωνά, Αφών Δρούλια, Γεωργίου Μυλωνά, Πέτρου Δρούλια, Σκουρλέτη και Σαφλαγιούρα.