Μεσσηνιακές Ημέρες Σακχαρώδη Διαβήτη στη Λογγά Μεσσηνίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017 στη Λογγά Μεσσηνίας οι δράσεις του Ενημερωτικού Προγράμματος «Μεσσηνιακές Ημέρες Σακχαρώδη Διαβήτη: Υψώνουμε Ασπίδα Προστασίας», το οποίο διοργανώνει ο Σύλλογος Διαβητικών Νομού Μεσσηνίας «Γλυκιά Μεσσηνία»!

Το Πρόγραμμα, που αποτελεί μια σημαντική διοργάνωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του ευρύτερου κοινού σχετικά με τον Σακχαρώδη Διαβήτη, διεξάγεται από τον Ιούνιο έως τον Δεκέμβριο 2017 σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας. Μετά την Καλαμάτα (2 Ιουνίου), την Πύλο (15 Ιουνίου), τη Χώρα (16 Ιουνίου), τον Μελιγαλά (30 Ιουλίου), το Πεταλίδι (1 Σεπτεμβρίου) και την Καρδαμύλη (23 Σεπτεμβρίου), η έβδομη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Λογγά στις 30 Σεπτεμβρίου 2017.

Τον συνολικό συντονισμό του Προγράμματος έχει αναλάβει ο Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) κ. Παναγιώτης Χαλβατσιώτης.

Κατά τη διάρκεια των δράσεων, 60 κάτοικοι της περιοχής είχαν την ευκαιρία να κάνουν ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεις σακχάρου και γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (GHbA1c), καθώς και να ενημερωθούν έγκυρα για όλες τις νεότερες εξελίξεις γύρω από την παγκόσμια «μάστιγα» του Σακχαρώδη Διαβήτη στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Λογγά, ο Διευθυντής του οποίου, κ. Ηλίας Παρθένιος, παρείχε την αμέριστη στήριξή του στη γενική διοργάνωση της εκδήλωσης.

Στο ενημερωτικό μέρος δόθηκαν οι διαλέξεις «Σακχαρώδης Διαβήτης: μια σύγχρονη μάστιγα», από τον Επίκουρο Καθηγητή Παθολογίας Ε.Κ.Π.Α. κ. Παναγιώτη Χαλβατσιώτη και «Ο διαβητικός ασθενής πριν και μετά το χειρουργείο», από τον Χειρουργό, Επιμελητή Χειρουργικής Κλινικής, Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας κ. Παναγιώτη Γιαννόπουλο, με την ενεργή συμμετοχή του κοινού.

Την εκδήλωση προλόγισαν ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Μεσσήνης κ. Γ. Τσώνη, κ. Ηλίας Πετρόπουλος και η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Διαβητικών «Γλυκιά Μεσσηνία» κ. Άννα Κορμπίλα, παρουσία και της Προέδρου του Συλλόγου κ. Αθανασίας Καρούνου.