Μεσσηνιακή Αμφικτυονία: Συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε σώμα συγκροτήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου, το Διοικητικό Συμβούλιο της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Π. Φωτέας» του Διοικητηρίου Καλαμάτας. Υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλου και παρουσία του συμπρόεδρου Δημάρχου Καλαμάτας Αθανάσιου Βασιλόπουλου, αλλά και των μελών του Δ.Σ., καθορίστηκαν οι αρμοδιότητες που αναλαμβάνουν τα μέλη και συζητήθηκε η πορεία των δράσεων του Συλλόγου.

Στα πλαίσια της ανάληψης των καθηκόντων του, ως πρόεδρος, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας συνεχάρη τα νεοεκλεγέντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και ευχήθηκε καλή δύναμη σε όσους ανέλαβαν αρμοδιότητες, για την υλοποίηση των σκοπών της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος απευθυνόμενος στο σώμα, ανέφερε ότι: «Η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία συνεχίζει την πορεία της στις καταστατικές αρχές που βασίζονται στη σύσφιξη των δεσμών των απανταχού Μεσσηνίων και στην ανάπτυξη του νομού μας.

Αυτές τις αρχές χάραξαν οι βασικοί ιδρυτές της αείμνηστοι Παναγιώτης Φωτέας, Χρήστος Μαλαπάνης, ο Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος και ο Ομογενής Χρήστος Τομαράς μαζί με πολλούς άλλους επιφανείς Μεσσήνιους της Ομογένειας και της Ελλάδος.

Συνεχίζουμε λοιπόν, προσαρμοζόμενοι στις τρέχουσες συνθήκες και αξιοποιούμε τις τεχνολογίες για διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με όλους τους συλλόγους μας των ΗΠΑ, του Καναδά, της Αυστραλίας, της Σουηδίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Ρωσίας και της Ελλάδας για να ικανοποιήσουμε τους καταστατικούς μας σκοπούς.

Στην περασμένη διετία, παρά τον covid, οι δράσεις μας ξεπέρασαν τις σαράντα (40) σε Ελλάδα και εξωτερικό που είχαν αναφορά στη σύνδεση όλων και περισσοτέρων Μεσσηνίων, και όχι μόνο, απανταχού της γης με τη μητέρα πατρίδα, στην ανάδειξη της ελληνικής γλώσσας, στην προβολή της Μεσσηνίας και φέτος βέβαια, στην ανάδειξη της Ελληνικής Επανάστασης στα πλαίσια των εορτών για τα 200 χρόνια από το 1821.

Το μότο της Αμφικτυονίας είναι περισσότερο από κάθε φορά να συνενώνουμε τις δυνάμεις μας. Πράγμα που δεν είναι πάντοτε εφικτό να βάζουμε το Εμείς μπροστά από το Εγώ.

Και εάν το 1821 οι αγωνιστές μας περιέπεσαν σε διαμάχες, εμείς δεν το δικαιούμαστε διότι εμείς δεν βρισκόμαστε στις τότε ανέχειες των Ελλήνων του 1821. Άλλωστε τα όποια μικρά ή μεγάλα λάθη εκείνων παραγράφονται από τους αγώνες τους και τις θυσίες τους. Τα όποια όμως δικά μας λάθη δεν θα παραγραφούν αν δεν συνεργαστούμε αρμονικά.

Η μέχρι τώρα πορεία της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας, χαρακτηρίζεται ως ένας Πολιτιστικός Διπλωματικός Οργανισμός που προσφέρει όχι μόνο στους Μεσσήνιους και Έλληνες αλλά και σε όλους τους λαούς, το απόθεμα της Ελληνικής κουλτούρας, της αδελφοσύνης και της Χριστιανικής αγάπης».