Με επιτυχία και μεγάλη προσέλευση κόσμου η ενημερωτική εκδήλωση “Εξοικονομώ κατ΄οίκον ΙΙ”

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με επιτυχία και μεγάλη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρα 09 Οκτωβρίου 2017 στις 18.00 στοΞενοδοχειο REX στην Καλαμάτα η ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσαν μια σειρά από φορείς του τεχνικού κόσμου με θέμα τα χρηματοδοτικά εργαλεία και την έναρξη του προγράμματος “Εξοικονομώ κατ΄οίκον ΙΙ

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) κ. Κωνσταντίνος Γαλιάτσος, που ανέπτυξε τους όρους του νέου προγράμματος, τις παραμέτρους που διέπουν την εφαρμογή του, ενώ τοποθέτησε την έναρξη του κατ’εκτίμηση τις τελευταίες μέρες του Νοεμβρίου.  Παράλληλα, φρόντισε να απαντήσει σε πλήθος ερωτήσεων, αποσαφηνίζοντας λεπτομέρειες του νέου Εξοικονομώ κατ’οίκον.

Το ενδιαφέρον του κοινού ήταν πολύ μεγάλο, αφου το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναμένεται με μεγάλη ανυπομονησία εδώ και μήνες, τόσο από τους επαγγελματίες, όσο και από χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς με τα κεφάλαιά του θα συνδράμει να ανοίξουν δουλειές για έναν σημαντικό αριθμό επαγγελμάτων γύρω από την οικοδομή, ενώ θα διευκολύνει χρηματοδοτικά χιλιάδες νοικοκυριά που θέλουν να πραγματοποιήσουν εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης σε μονοκατοικίες, διαμερίσματα και πολυκατοικίες.

Για πρώτη φορά ακούστηκαν οι απαιτήσεις του νέου Εξοικονομώ, όπως ότι θα περιλαμβάνει οικίες με ενεργειακή κατάταξη από Ε και κάτω, ενώ θα ζητείται η ενεργειακή αναβάθμιση κατά 2 κλάσεις, για προϋπολογισμούς έως 25.00 ευρώ. Οι όροι του προγράμματος όπως παρουσιάστηκαν βρίσκονται στο συνημμένο αρχείο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Μεσσηνίας με την συνδιοργάνωση του Τ.Ε.Ε. Ν.Ε. Μεσσηνίας, του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας (ΣΠΜΕ) Τ.Τ. Μεσσηνίας, και τουΠανελληνίου Συλλόγου Διπλ. Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων Περιφερειακό Τμήμα Μεσσηνίας (Π.Σ.Δ.Μ.Η. – Π.Τ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ)