Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην Κορώνη η Παναγία Ελεήστρια (φωτο)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με μεγαλοπρέπεια πανηγύρισε σήμερα το πρωί η Κορώνη την Προστάτιδά της, Παναγία Ελεήστρια. Στην παμμεσσηνιακή εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο την Παρασκευή της Διακαινησίμου, συμμετείχε πλήθος κόσμου από όλη τη Μεσσηνία.

Η εορτή ξεκίνησε με δοξολογία στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Ελεηστρίας, πρωτοστατούντος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομου καθώς και του Αρχιμανδρίτη Φιλίππου Χαμαργιά. Στη συνέχεια τελέσθη η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Παναγίας της Ελεήστριας, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, υπό τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής του Δήμου Πύλου-Νέστορος και των Σχολείων.

Το παρών στον εορτασμό έδωσαν ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος και Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο πρώην Υπουργός Ιωάννης Λαμπρόπουλος, οι πρώην Βουλευτές Δημήτρης Σαμπαζιώτης και Θανάσης Πετράκος, ο πολιτευτής της Ν.Δ Μίλτος Χρυσομμάλης, τα μέλη του Δημοτικού και Τοπικού Συμβουλίου του Δήμου Πύλου-Νέστορος, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος πιστών.