Με λαμπρότητα ο εορτασμός της 190 ης Επετείου της ναυμαχίας του Ναυαρίνου (φωτο)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος ο εορτασμός της 190 ης Επετείου της ναυμαχίας του Ναυαρίνου στην Πύλο.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με κάθε επισημότητα σήμερα παρουσία εκπροσώπων και μεγάλων δυνάμεων της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Ρωσίας, που συμμετείχαν στο γεγονός.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν δοξολογία που τελέστηκε στον ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην οποία χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.
Παρόντες επίσης ήταν οι Μητροπολίτες Μεσσηνίας Χρυσοστόμος , Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιος.

Μετά το πέρας της λειτουργίας πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Τριών Ναυάρχων στην κεντρική πλατεία της Πύλου και ακολούθησαν καταθέσεις στεφάνων και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας.

Παρέστησαν: ο τέως Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Προέδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο υφυπουργός Εργασίας Χρήστος Πετρόπουλος, ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας Π. Κωνσταντινέας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, οι Αντιπεριφερειάρχες  Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη και Περικλής Μαντάς και οι Πολιτευτές Μίλτος Χρυσομάλλης, Λεωνίδας Φιλιππόπουλος, Γιάννης Λαμπρόπουλος και Δημ.Σαμπαζιώτης.
Επίσης τίμησαν με την παρουσία τους οι Δήμαρχοι Καλαμάτας Παν.Νίκας, Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης ,Τριφυλίας Παν.Κατσίβελας και ο Δήμαρχος Μήλου Γαρ. Δαμουλάκης.
Από τις ένοπλες δυνάμεις μεταξύ των άλλων διακρίναμε τον Αρχηγό του Στόλου Ιωάννη Παυλόπουλου και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλη Καπέλιο .Φωτογραφία του χρήστη Δήμος Πύλου Νέστορος / Municipality of Pylos Nestor.Φωτογραφία του χρήστη Δήμος Πύλου Νέστορος / Municipality of Pylos Nestor.Φωτογραφία του χρήστη Δήμος Πύλου Νέστορος / Municipality of Pylos Nestor.Φωτογραφία του χρήστη Δήμος Πύλου Νέστορος / Municipality of Pylos Nestor.Λίγο μετά τις 11 το πρωί του Σαββάτου, ξεκίνησε η παρέλαση μαθητών και στρατιωτικών αγημάτων.

Στις 12 το μεσημέρι, στο δημαρχείο της πόλης ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Δ. Καφαντάρης τίμησε στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κκ. Ιερώνυμο με το χρυσό μετάλλιο του Δήμου. Η τελετή έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο της Πύλου.

13.30: Παράθεση γεύματος από την Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας και τον Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος στους επίσημους προσκεκλημένους

20.00:  Αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου και καύση πυροτεχνημάτων στο Παλαιό Λιμάνι

MessiniaNews

Βασίλης Φουρτούνης