Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το Διεθνές Τουρνουά Παμπαίδων «1ο Κύπελλο Μεσσήνης»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με μεγάλη επιτυχία τόσο στο οργανωτικό όσο και στο αγωνιστικό μέρος, διεξήχθη το τετραήμερο Διεθνές Τουρνουά Παμπαίδων «1ο Κύπελλο Μεσσήνης»από 28-31 Ιουλίου στο ανακαινισμένο Κλειστό Γυμναστήριο Μεσσήνης.

Στο τουρνουά συμμετείχαν οι Εθνικές Ομάδες Ελλάδας, Πολωνίας, Κροατίας και Βόρειας Μακεδονίας και οι παίκτες των τεσσάρων ομάδων, παρά το νεαρό της ηλικίας τους και την μακροχρόνια αγωνιστική απραξία λόγω της πανδημίας, μας χάρισαν φάσεις υψηλού επιπέδου.

Ο Δήμος Μεσσήνης αισθάνεται ιδιαίτερη χαρά που φιλοξένησε τη σπουδαία διοργάνωση της ΕΟΚ και της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, συμβάλλοντας στη στήριξη του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης, ενώ  παράλληλα εγκαινίασε το υψηλών προδιαγραφών ανανεωμένο γήπεδο μπάσκετ. Η αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών έχει σαν στόχο την προσέλκυση αθλητών και αγώνων υψηλού επιπέδου καθώς και την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού.

Η Εθνική μας ομάδα φάνηκε πιο έτοιμη και με τέσσερις νίκες (δύο επί της Πολωνίας με 89-62 και 89-76, μία επί της Κροατίας με 101-71 και μία επί της Βόρειας Μακεδονίας με 121-44) κατέκτησε το τουρνουά.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η εθνικής μας ομάδα, βρέθηκε στη Μεσσήνη από τις 22 Ιουλίου και προπονήθηκε στο Κλειστό μέχρι τη συμμετοχή της στο διεθνές τουρνουά.

Όλες οι αποστολές έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από τον αγωνιστικό χώρο και από την φιλοξενία που είχαν, γεγονός που ικανοποιεί ιδιαιτέρως τη Δημοτική Αρχή, που πέτυχε τον πρώτο στόχο και αναμένει και άλλες διοργανώσεις αντίστοιχης εμβέλειας.