Με πολλές δράσεις τα ΚΔΑΠ Δήμου Καλαμάτας αποχαιρέτησαν τους μικρούς μαθητές

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Δήμου Καλαμάτας αποχαιρετούν, με τη λήξη της περιόδου, τα μικρά ΚΔΑΠάκια με πολλά, δημιουργικά και ευφάνταστα project κατά τον μήνα Ιούλιο.

1. Στο εργαστήρι Πληροφορικής και Ρομποτικής οι μικροί προγραμματιστές αποχαιρετούν για φέτος με όμορφες καλοκαιρινές δημιουργίες.

https://padlet.com/ergastiripliroforikiskdap/9q6ftco2d4baijqd?fbclid=IwAR1-K60tEK8S7G2xnIXWOEu-lrBzappSckN1sHdVLNAyPHQWkCoQGf3cqwg

2. Στο πλαίσιο της Blue Flag Mediterranean Week 2021 το Εργαστήρι Επιστημών και Περιβάλλοντος συμμετείχε διοργανώνοντας ως δράση τον καθαρισμό της ακτής Ανατολικής Καλαμάτας / Ανάσταση με το 10ο ΚΔΑΠ Δήμου Καλαμάτας.

3. Στο Εργαστήρι Φιλαναγνωσίας οι μικροί μας φίλοι χρησιμοποίησαν τη μέθοδο των «έξι καπέλων της σκέψης» του Edward de Bono για να λύσουν προβλήματα με σφαιρική ματιά! Τα καπέλα με τα έξι διαφορετικά χρώματα συμβολίζουν διαφορετικούς τρόπους/παραμέτρους σκέψης. «Φορώντας» διαδοχικά τα καπέλα, αλλάζουμε την μέθοδο της σκέψης ή την οπτική μας στο εκάστοτε θέμα.

https://www.youtube.com/watch?v=7CT-1SIzB08

4. Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 28/07/2021 από το Εργαστήρι Φυσικής Αγωγής, στον χώρο του 10ου ΚΔΑΠ Δήμου Καλαμάτας, η τελική φάση του τουρνουά Ping Pong των ΚΔΑΠ Δήμου Καλαμάτας. Ύστερα από 12 εσωτερικά τουρνουά, που διεξήχθησαν στα 12 ΚΔΑΠ Δήμου Καλαμάτας ο νικητής από κάθε κατηγορία πήρε το εισιτήριο για την τελική φάση.

Στην προκριματική φάση έλαβαν μέρος πάνω από 300 παιδιά. Οι κατηγορίες ήταν οι εξής:

Α κατηγορία: Νήπιο – Πρώτη Δημοτικού

Β κατηγορία: Δευτέρα – Τρίτη – Τετάρτη Δημοτικού

Γ κατηγορία: Πέμπτη – Έκτη Δημοτικού

Στην τελική φάση συμμετείχαν 30 παιδιά. Οι νικητές και φιναλίστ στη τελική φάση ανά κατηγορία είναι οι εξής:

Α Κατηγορία: 1ος Σινάνης ΚΔΑΠ Θουρίας, 2ος Κονταξής 10ο ΚΔΑΠ

Β Κατηγορία: 1ος Αλεξανδρόπουλος 18ο ΚΔΑΠ, 2ος Πατσιλίβας 1ο ΚΔΑΠ

Γ Κατηγορία: 1ος Κωνστάνταρος 10ο ΚΔΑΠ, 2ος Χειλάς ΚΔΑΠ Βέργας

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος φρόντισε να δοθούν δώρα σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στην τελική φάση. Τις απονομές πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Κ.Ε. ΦΑΡΙΣ, Παντελής Δρούγας.

Διαιτητές ανά κατηγορία ήταν οι εκπαιδευτές του εργαστηρίου Φυσικής Αγωγής  Κώστας Μητρογιαννόπουλος, Δημήτρης Νικολακέας και Ελίνα Χατζή.

5. Με μοναδικό εισιτήριο τη φαντασία, το Εργαστήρι Τέχνης και Πολιτισμού παρέα με τα μικρά ΚΔΑΠάκια έκαναν ένα μαγικό ταξίδι στο Χορό – χρόνο και γνώρισαν τον τρόπο ζωής, τις εφευρέσεις, τα ιστορικά γεγονότα, τη μόδα των περασμένων δεκαετιών. Επίσης διασκέδασαν με γνωστά τραγούδια, χορούς και χορευτικές κινήσεις που άφησαν εποχή και δημιούργησαν αφίσες γεμάτες χρώματα και αντιπροσωπευτικές εικόνες της κάθε δεκαετίας.

https://www.youtube.com/watch?v=aF0Zp66jJ3w