Με τοπικά εδέσματα και ντόπιο κρασί γιορτάστηκε η Τσικνοπέμπτη στη Τριφυλία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το έθιμο της Τσικνοπέμπτης τίμησαν δεόντως καταστήματα, σύλλογοι και σχολεία στην Τριφυλία, διασκεδάζοντας με χορό, εδέσματα αλλά κυρίως ενωτικά καθώς η δύσκολη οικονομική περίοδος απαιτούσε η φτώχεια..να έχει καλοπέραση!

Στην Κυπαρισσία το έθιμο τιμήθηκε από τα σχολεία που μετά τις πρώτες διδακτικές ώρες έστησαν ψησταριές στα προαύλια από τις μαθητικές κοινότητες με τα 15μελή να εφοδιάζουν με μεζέδες αλλά κυρίως με μουσική. Δεκάδες ψησταριές στήθηκαν στο Γυμνάσιο από τα τμήματα, το Γενικό Λύκειο, το 1ο ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας σε δύο προαύλια, μαζί με τα 3 Δημοτικά σχολεία όπου το 3ο Δημοτικό το συνδύασε με περίπατο στην παραλία όπου διανεμήθηκαν εδέσματα και γλυκά στους μικρούς μαθητές.

Η Άνω Πόλη με τον τοπικό Σύλλογο του διατηρητέου οικισμού έστησε στην κεντρική αγορά της Αρκαδιάς ένα τρικούβερτο γλέντι με πολλές ψησταριές, τοπικές λιχουδιές, μουσική και ντόπιο κρασί.

Φωτογραφία της Maria Gialia.

Στο κέντρο της αγοράς ο Εμπορικός σύλλογος της πόλης μοίρασε δωρεάν κρασί σε όλες τις ψησταριές των επαγγελματιών που έψησαν προσφέροντας εδέσματα στο κοινό, ενώ μεζέδες κέρασε στο προσωπικό και τους καταναλωτές το ΑΒ Food market Βασιλόπουλος στην είσοδο της πόλης, ενώ στη πλατεία όπως και στην οδό Μελίου οι ψησταριές με το προσωπικό τους ευχήθηκαν σε όλο το κόσμο υγεία πάνω από όλα…

Ανάλογες εκδηλώσεις σημειώθηκαν στα Φιλιατρά, τους Γαργαλιάνους και το Καλο Νερό από τους τοπικούς επαγγελματίες, ενώ όλοι ευχήθηκαν να γιορτάζουν με καλύτερες συνθήκες την μεγάλη αυτή ημέρα…

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ