Μηνυτήρια αναφορά του Θ. Πετράκου σχετικά με τις απαλλοτριώσεις για την διαχείριση απορριμμάτων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μηνυτήρια αναφορά σχετικά με την σύνταξη και την επικύρωση των πρακτικών της διακοπείσας συνεδρίασης της 12ης Μαρτίου 2019 του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, κατά την οποία αποφασίστηκαν οι απαλλοτριώσεις για το έργο διαχείρισης των απορριμμάτων, κατέθεσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Θανάσης Πετράκος, επικεφαλής της “Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου”.

Σχετικά, ο Θ. Πετράκος σημείωσε:
“Είναι γνωστό ότι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» Σαράντος Αλεξανδρής και Σταύρος Χρυσαδάκος, έχουν καταθέσει από τις 28-3-2019 προσφυγή στην Επιτροπή του άρθρου 68 του π.δ.30/1996 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου, κατά των αποφάσεων απαλλοτριώσεων που λήφθηκαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου της 13ης Μαρτίου 2019 για το έργο αυτό, λόγω μη νόμιμης σύγκλησής του.
Σε συνέχεια της προσφυγής αυτής, χθες (Τρίτη 21/5/22019) καταθέσαμε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Τριπόλεως -και θα την κοινοποιήσουμε και σε κάθε άλλο αρμόδιο φορέα, όπως είχαμε δηλώσει-, μηνυτήρια αναφορά σχετικά με την σύνταξη και την επικύρωση των πρακτικών της διακοπείσας συνεδρίασης της 12ης Μαρτίου 2019 του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου που καταφανώς αλλοιώνουν, με διάφορα τεχνάσματα, το περιεχόμενο και τις αποφάσεις της συνεδρίασης αυτής.

Με την μηνυτήρια αναφορά ζητάμε την ποινική δίωξη και τιμωρία κάθε υπεύθυνου στην χωρίς προηγούμενο αυτή μεθόδευση, σε τόσο υψηλό επίπεδο θεσμών. Απαιτείται η άμεση απάντηση της Δικαιοσύνης στην οποία προσφεύγουμε, με βάση όσα καταγγέλλουμε με τα αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία προσκομίσαμε.
Με την μηνυτήρια αναφορά μας υπερασπίζουμε τη νομιμότητα απέναντι στην αντιδημοκρατική εκτροπή της Περιφερειακής Αρχής της Πελοποννήσου και της τακτικής της «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», προκειμένου να νομιμοποιήσει ένα«αμαρτωλό» έργο.
Για μια ακόμη φορά διατυπώνουμε την σταθερή αντίθεσή μας στην ουσία της επιλογής της διαχείρισης των απορριμμάτων από την Περιφερειακή Αρχή και την κυβέρνηση, προτάσσοντας και διεκδικώντας ένα διαφορετικό μοντέλο εναλλακτικής και αποκεντρωμένης διαχείρισης, φιλικό στο περιβάλλον και οικονομικό για τους πολίτες”.