Μύκονος: 31χρονος Νιγηριανός με άσυλο, «εγκέφαλος» κυκλώματος κοκαΐνης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ένα αφρικανοασιατικό κύκλωμα στο οποίο γενικό κουμάντο έκανε ένας 31χρονος Νιγηριανός «πρόσφυγας» που μάλιστα είχε πάρει άδεια παραμονής από την Υπηρεσία Ασύλου και είχε στρατοπεδεύσει στο νησί των ανέμων για να σπρώχνει κοκαΐνη σε θαμώνες γνωστών κλαμπ και πάμπλουτους τουρίστες, εξαρθρώθηκε από το κλιμάκιο της Δίωξης Ναρκωτικών και Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου Μυκόνου.

Οι έμπειροι αξιωματικοί που από την αρχή της σεζόν πραγματοποιούν σαρωτικούς ελέγχους για να βάλουν στο χέρι κυκλώματα ναρκωτικών κατάφεραν μετά από πληροφορίες να φθάσουν στο κύκλωμα και να περάσουν χειροπέδες στον αρχηγό και το δεξί του χέρι ενώ γίνονται έρευνες για να φθάσουν στα ίχνη και των υπολοίπων μελών.

Η επιχείρηση έγινε σήμερα τα ξημερώματα έξω από δύο γνωστά κλαμπ της Μυκόνου στην περιοχή Καλαμοπόδι και μάλιστα οι «ράμπο» του Λιμενικού πέρασαν χειροπέδες και σε έναν 19χρονο Ιταλό τουρίστα από τη Νάπολη την ώρα που έβγαινε από το ένα κλάμπ για να πάει στο άλλο και πλησίασε το κύκλωμα να ψωνίσει κοκαΐνη για να «φτιαχτεί».

Ζήτησε άσυλο για να πουλάει κόκα

Οι πληροφορίες για τη δράση του κυκλώματος έφθασαν πριν μερικές ημέρες στα γραφεία της Δίωξης Ναρκωτικών και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου Μυκόνου.

Γνώριζαν ότι υπάρχει ένας «περίεργος» άνδρας από τη Νιγηρία που έχει στήσει μεγάλες μπίζνες με κόκα γύρω από μεγάλα νυχτερινά κέντρα του νησιού όμως ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός στις κινήσεις του και ελάμβανε αυστηρά μέτρα για να ξεγλιστρά από τις… κακοτοπιές και τα τετ – α τετ με τους διώκτες του.

Μετά από έρευνες κατάφεραν σήμερα τα ξημερώματα να φθάσουν στα ίχνη του και έστησαν τη μεγάλη επιχείρηση για να τον βάλουν στο χέρι και να δώσουν τέλος στη δράση του.

Πηγή