Νέα δράση του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Καλαμάτας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Εκδήλωση στο πλαίσιο δράσης που αφορά την διαδραστική πληροφόρηση και εκπαίδευση των μαθητών/τριών της Π.Ε. Μεσσηνίας σχετικά με θεματικές ενότητες όπως: δικαιώματα του παιδιού, παιδική κακοποίηση, σχολικός εκφοβισμός στο σχολικό πλαίσιο, έπειτα από έγγραφη έγκριση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Μεσσηνίας, πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Καλαμάτας.

Η πρώτη εκδήλωση έλαβε χώρα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μεσσήνης, παρουσία του Διευθυντή, Ιωάννη Κωτσάκη, ενώ έχουν προγραμματιστεί και θα ακολουθήσουν ανάλογες συνεργασίες με σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλο το Νόμο Μεσσηνίας.

Για την υλοποίηση μιας ακόμη δράσης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικών Θεμάτων του Δήμου Καλαμάτας, Γιώργος Φάβας, εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου, επισημαίνοντας «την ανάγκη της εξωστρέφειας για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών στα διάφορα ζητήματα που πραγματεύεται το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Καλαμάτας μέσα από τις δράσεις, δράσεις που θα συνεχιστούν με τη διαρκή υποστήριξη του Δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου».

20230328 095741 Medium

Στην εκδήλωση, επίσης, παρέστη η Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Θεμάτων Νομικών Υποθέσεων και Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Μεσσήνης,  Ελένη Τσέλιου, επισφραγίζοντας, με αυτόν τον τρόπο, την αγαστή συνεργασία ανάμεσα στο Δήμο Καλαμάτας και τους Δήμους της Π.Ε. Μεσσηνίας.

Η Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Καλαμάτας, ψυχολόγος Μαρία Χαριζοπούλου, ανέφερε σχετικά με τη δράση ότι: «πυλώνας όλων των δράσεων του Κέντρου Κοινότητας είναι η κάλυψη των αναγκών/αιτημάτων της κοινότητας στο πεδίο μέσω ενημερωτικών/εκπαιδευτικών, ψυχοκοινωνικών και συναφών παρεμβάσεων, ενώ παράλληλα βασικό άξονα αποτελεί και ο διασυνδετικός χαρακτήρας της δομής με φορείς και υπηρεσίες σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο».

20230328 100941 Medium