Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας: «Central do Brasil» σε συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά SOS

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με την υιοθέτηση της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού στις 20 Νοεμβρίου του 1989, η παγκόσμια κοινότητα δεσμεύτηκε να προστατεύει τα δικαιώματα των παιδιών. Η συγκεκριμένη Σύμβαση αποτελεί τον πρώτο παγκόσμιο νομικά δεσμευτικό κώδικα για τα δικαιώματα που όλα τα παιδιά πρέπει να απολαμβάνουν. Θεμελιώδες δικαίωμα κάθε παιδιού είναι να ζει και να μεγαλώνει σε οικογενειακό περιβάλλον, μέσα σε ένα κλίμα ασφάλειας, φροντίδας και κατανόησης, για την αρμονική ανάπτυξη της προσωπικότητας του.

Με αφορμή λοιπόν την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού, η Ομάδα Στήριξης των ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΩΡΙΩΝ SOS, τα στελέχη του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και του Κέντρου Επαγγελματικής και Οικογενειακής Υποστήριξης Καλαμάτας σε συνεργασία με την Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας διοργανώνουν  την προβολή της ταινίας «Central do Brasil» (Κεντρικός Σταθμός) την Παρασκευή 20/11/2020 και λόγω των υγειονομικών συνθηκών η προβολή της ταινίας θα γίνει διαδικτυακά.

 Πρόκειται για το αριστούργημα του Walter Salles που γυρίστηκε το 1998 με επίκεντρο τον Κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Pίο Ντε Τζανέιρο. Μια γυναίκα προχωρημένης ηλικίας, η Ντόρα, γράφει γράμματα για λογαριασμό αναλφάβητων ανθρώπων έναντι πληρωμής. Αλλά δεν τα ταχυδρομεί ποτέ εξαπατώντας τους πελάτες της. Όταν μπαίνει στη ζωή της ο μικρός Ζοζέ, μετά το θάνατο της μητέρας του, η οποία απευθύνθηκε στη Ντόρα για να στείλει ένα ακόμα ανεπίδοτο γράμμα στον πατέρα του μικρού, τα πράγματα παίρνουν μία απρόσμενη στροφή. Δραπετεύοντας από την αστική κόλαση του σταθμού, αρχίζουν μαζί ένα ταξίδι με πολλές αστείες και δραματικές τροπές σε αναζήτηση του χαμένου πατέρα του Ζοζέ, και μαζί ανακαλύπτουν την ομορφιά και τα δικαιώματα της ζωής.

Αποφασιστική, σκληρή, ξεκάθαρη και άκρως συγκινητική, η πολυβραβευμένη ταινία του βραζιλιάνου Βάλτερ Σάλες κέρδισε τις καρδιές όπου προβλήθηκε και έπαιξε έναν πολύ σημαντικό ρόλο στη διαδικασία της επαναφοράς του σινεμά στην καρδιά της βραζιλιάνικης κουλτούρας, καθώς κατάφερε να συλλάβει με ευαισθησία και τρυφερότητα το πνεύμα της εποχής.

 Η ταινία θα είναι διαθέσιμη για όλη την ημέρα στο linkhttps://www.filmhouse.gr/

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Central do Brasil – Κεντρικός σταθµός

Drama  | Με ελληνικούς υποτίτλους |  K-10 | 1998 |  Br |  110’

Σκηνοθεσία: Walter Salles

Παίζουν: Fernanda Montenegro, Vinícius de Oliveira, Marília Pêra