Ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου – Μεταφορά διασωθέντων στο λιμάνι της Καλαμάτας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Καλαμάτας πριν από λίγη ώρα οι μετανάστες που διασώθηκαν από το τραγικό ναυάγιο, που έλαβε χώρα τα ξημερώματα ανοιχτά της Πύλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότεροι βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση, ενώ γίνεται μεταφορά ορισμένων εξ αυτών στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας όπου υπάρχουν ήδη 4 μετανάστες που χρειάζονταν άμεση νοσοκομειακή περίθαλψη και μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

 Από το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Αναφορικά με την ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών που βρίσκεται σε εξέλιξη, σε διεθνή ύδατα στη θαλάσσια περιοχή 47 ν.μ. νοτιοδυτικά Πύλου, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., γνωρίζεται ότι μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί εκατό (100) άτομα, τα οποία μεταφέρονται με παραπλέον πλοίο στην Καλαμάτα, όπου έχει οργανωθεί η υποδοχή τους σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Επιπλέον, τέσσερα (04) άτομα, έχουν μεταφερθεί με ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμάτα, όπου παρελήφθησαν από δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας. Να σημειωθεί ότι κατά τον εντοπισμό τους, κανένας εκ των διασωθέντων δεν έφερε σωστικό εξοπλισμό (σωσίβιο). Μέχρι στιγμής από τις εκτεταμένες έρευνες έχουν εντοπιστεί και περισυλλεγεί δεκαεπτά (17) σοροί.

Στο σημείο επιχειρούν δύο (02) Περιπολικά Σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μία (01) Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και επτά (07) παραπλέοντα πλοία, καθώς και ένα (01) ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) του FRONTEX.