Οι Γαργαλιάνοι τίμησαν με λαμπρότητα την μνήμη του πολιούχου τους Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Οι Γαργαλιάνοι, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τίμησαν και γιόρτασαν πανηγυρικά, με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα τη μνήμη του πολιούχου τους Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη.

Σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό Γενεσίου τη Θεοτόκου τελέσθηκε αρχιερατική θεία λειτουργία μετά του Ιερού Κλήρου της πόλης και όχι μόνο, παρουσία των πολιτικών αρχών του τόπου και των σωμάτων ασφαλείας. Πλήθος πιστών προσήλθε στον Ιερό Ναό για να προσευχηθεί και να προσκυνήσει την ιερή εικόνα.

4

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έγινε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, συνοδεία της Φιλαρμονικής και μαθητών, στους κεντρικούς δρόμους, με κατάληξη την κεντρική πλατεία, όπου αναπέμφθηκαν δεήσεις παρουσία πλήθους πιστών. Μετά την Απόλυση, ο Δήμος Τριφυλίας και η Δημοτική Κοινότητα Γαργαλιάνων προσέφεραν γλυκό και αναψυκτικό στους επίσημους προσκεκλημένους στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης των Γαργαλιάνων όπου οι αρχές αντάλλαξαν ευχές.

Xθες το απόγευμα τελέσθηκε Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου.

Στον εορτασμό συμμετείχαν, ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Π. Κατσίβελας, η Αντιπεριφερειάρχης κα. Ε. Αλειφέρη, o Αντιπεριφερειάρχης κ. Περικλής Μαντάς, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Τριφυλίας κ. Ι. Καλκαβούρας, ο Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Ε. Ανδρινόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κ. Κόλλιας, περιφερειακοι σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι

http://www.gargalianoionline.gr