Οι Ελλαδέμποροι με το συγγραφέα Γιώργο Αλεξάτο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Η Αντιφασιστικη κίνηση Καλαμάτας σας προσκαλεί στην παρουσίαση  βιβλίου του Γιώργου Αλέξατου ´´ΟΙ ΕΛΛΑΔΕΜΠΟΡΟΙ
Άκρα δεξιά και φασισμός στην Ελλάδα του 20ού αιώνα ´´, την Τετάρτη 19/2 στις 20.00. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  με την συμμετοχή του ίδιου του συγγραφέα, στο νέο μας χώρο, Αγίου Παντελεήμονος 13 στο ιστορικό κέντρο.

Επίσης σας προσκαλούμε την Παρασκευή  6/3 στις 20.00 , όπου και θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνέλευση της Αντιφασιστικής Κίνησης Καλαμάτας με στόχο των προγραμματισμό των επόμενων δράσεων μας.
Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Ποιά η βαρύτητα του φασισμού και συνολικότερα της Άκρας Δεξιάς στην Ελλάδα κατά τον 20ο αιώνα;
Ποιά ήταν τα χαρακτηριστικά του φασισμού και η φυσιογνωμία της ακροδεξιάς παράταξης στη χώρα μας, σε περίοδο μεγάλων ιστορικών αναταραχών για την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη, με πολεμικές περιπέτειες και εμφυλίους, πραξικοπήματα, δικτατορικά καθεστώτα και μεγάλα διαστήματα ελεγχόμενης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας;
Η απάντηση στο ερώτημα επιχειρείται σ΄ αυτό το βιβλίο. Ο Γ. Αλεξάτος ερευνά και καταθέτει τα ιδιαίτερα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά των φασιστικών κινήσεων, της Ακροδεξιάς και των καθεστώτων έκτακτης ανάγκης, μέσα στο γενικότερο πλαίσιο των κοινωνικών, πολιτικών και ιδεολογικών διεργασιών που διαμόρφωσαν το σύγχρονο ελληνικό κοινωνικό σχηματισμό.

Περιοχή συνημμένων