Οι πεζοπόροι του Ευκλή γνώρισαν το Φαράγγι του Βυρού και τα καλντερίμια της Καρδαμύλης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την περασμένη Κυριακή οι φυσιολάτρες του Συλλόγου Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας ”Ο Ευκλής”, προσκαλεσμένοι από τον Καρδαμυλιώτη φίλο μας Σταύρο Ασημάκο, εξόρμησαν στο εντυπωσιακό φαράγγι του Βυρού και στα πανέμορφα “Μανιάτικα καλντερίμια”.

Συνολικά σαρανταπέντε λάτρεις της φύσης, με χαρούμενη διάθεση, βρεθήκαμε μέσα στο φαράγγι του Βυρού, άδειο από νερά αυτή την εποχή. Ευχάριστη έκπληξη ήταν η συμμετοχή δώδεκα νέων φίλων μας.

Εντυπωσιασμένοι από τις μεγάλες άσπρες πέτρες, με τις οποίες ήταν γεμάτη η κοίτη του ποταμού σε όλη τη διαδρομή, αρχίσαμε να το διασχίζουμε, ενώ το πρωινό αεράκι που κατέβαινε από τον Ταΰγετο μας πρόσφερε τη δροσιά του. Πρώτος σταθμός μετά από από μια ώρα περίπου ήταν η Ιερά Μονή Λυκακίου.

Ο ναός , που κτίστηκε αιώνες πριν , με τις βυζαντινές αγιογραφίες να σώζονται ακόμη σε πείσμα του χρόνου και των καιρικών συνθηκών, μας εντυπωσίασε , μας γύρισε πίσω στο χρόνο και εκείνο που σκεφτόμασταν ήταν πως όλοι μας αξίζει να ερχόμαστε σε επαφή με αυτά τα Ιερά Μνημεία του τόπου μας. Βγαίνοντας από το φαράγγι το τοπίο άλλαξε.

Ανηφορίσαμε στα μονοπάτια του Ταΰγετου, απολαμβάνοντας την πλούσια φθινοπωρινή βλάστηση συναντώντας στο πέρασμά μας ανθισμένα κυκλάμινα και ρείκια.

Αδύνατον να μείνει κανείς ασυγκίνητος μπροστά στις ομορφιές της ελληνικής φύσης.
Βέβαια δεν παραλείψαμε να επισκεφτούμε την Ιερά Μονή του Σωτήρος και την Αγία Σοφία, όπου σταθήκαμε να πάρουμε μια ανάσα, πριν αρχίσουμε να κατηφορίζουμε στο μικρό μονοπάτι που οδηγεί στην παλιά πόλη της Καρδαμύλης και στην πανέμορφη νέα πόλη με τα παραδοσιακά κτίσματα που οι κάτοικοί της έκτισαν με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον.

Εδώ τελείωσε κι αυτή η πολύ ενδιαφέρουσα πεζοπορία μας, που μας γέμισε με προσμονή για την επόμενη, καθώς οι όμορφες διαδρομές στη φύση δεν τελειώνουν ποτέ.

Ευχαριστούμε θερμά τον φίλο του Συλλόγου μας Σταύρο Ασημάκο για την πρόσκληση που μας έκανε, καθώς και τα ενεργά μέλη του πεζοπορικού τμήματος, τον Διονύση Καλογερόπουλο που ήταν ο οδηγός μας, τον Στράτη Λάζαρο που βοήθησε τους συμμετέχοντες όταν χρειάστηκε και την Ελένη Οικονομοπούλου που μένοντας τελευταία (σκούπα) φρόντισε η ομάδα να έχει κοινή πορεία.

Ευχαριστούμε επίσης όλους τους φίλους πεζοπόρους που συμμετέχουν και χαρίζουν στις πεζοπορίες μας την καλή τους διάθεση.

Σύλλογος Πεζοπόρων Ορειβατών Καλαμάτας “ΕΥΚΛΗΣ”