Οι φυσιολάτρες του Ευκλή εξόρμησαν στην ορεινή Αχαΐα και στην Λίμνη Τσιβλού

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Γράφει το νέο μέλος του Ευκλή Ειρήνη Φουρτούνη

<< Λίγο από Παράδεισο…..

– Αυτό που ξεχώρισε στην εξόρμηση του Συλλόγου Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας ”Ο Ευκλής” (19/5ου), ήταν η πολυποικιλότητα των εντυπώσεων αλλά και των συναισθημάτων.

Την πεζοπορία των 7,5 χλμ. από το χωριό Περιστέρα στα 1060 μ. υψόμετρο έως την Λίμνη Τσιβλού στις πανέμορφες πλαγιές του Χελμού χαρήκαμε οι 56 συμμετέχοντες – λάτρεις της φύσης. Βέβαια μετά την πεζοπορία σε κλίμα οικογενειακό και φιλικό απολαύσαμε τους νοστιμότατους μεζέδες, που είχαν ετοιμάσει οι κυρίες – μέλη του Συλλόγου μας κάνοντας πικ – νικ μπροστά από την λίμνη.

Μιας στιγμής ανάπαυσης κάτω από τα πλατάνια, αφρουγκράζοντας το κελάρυσμα του γλυκού ασημογάργαρου νερού, νόμιζες ότι είναι το κάλεσμα της Θεάς Φύσης στο σπιτικό της, στον Παράδεισο.

Ήταν η έμπρακτη απόδειξη ότι ο παράδεισος τ΄ανθρώπου είναι δω, είναι αυτή η γης που πατάμε, είναι η μάνα γη που μας λατρεύει !!

Το αγκάλιασμα της φύσης παρέσυρε τη σκέψη μας, την αιχμαλώτισε, τη διαπέρασε στα ρυάκια της καθαρότητάς της, την ξέπλυνε στα ασπρονερά της και μας την παρέδωσε ελαφρά και αγνή.

Εμείς σαν την πήραμε στα χέρια μας, σαν ακριβό διαμάντι τη βάλαμε ψηλά στο σύννεφο να παίζει με τον ήλιο… Ύστερα… το σώμα μας, μας σκούντηξε…. Είχαμε φτάσει στην πόλη….>>

Επόμενη προγραμματισμένη εξόρμηση είναι στις 2 Ιουνίου, η διάσχιση του ποταμού Νέδοντα, από την περιοχή ”Λαγού το Χάνι” έως στο Σκοπευτήριο, βόρεια της Καλαμάτας.