Ολοκληρώθηκε το έργο υδροδότησης της Κοινότητας Πολιανής

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ένα ακόμη σημαντικό έργο υποδομής ολοκληρώθηκε στο Δήμο Καλαμάτας και αφορά το δίκτυο υδροδότησης της Τ.Κ. Πολιανής. Το ζωτικής σημασίας έργο, εγκαινιάστηκε την Κυριακή 29 Μαΐου 2022, από τον Δήμαρχο και Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο.

Με την ολοκλήρωση του έργου, αντιμετωπίζονται ριζικά τα προβλήματα που εμφανίζονταν λόγω της μη επάρκειας πόσιμου νερού στην ευρύτερη περιοχή. Ο δε επωφελούμενος πληθυσμός υπολογίζεται στο σύνολο των πολιτών και τουριστών της Δημοτικής Κοινότητας Πολιανής και Άνω Αρφαρών.

Η υλοποίηση του έργου αφορούσε την επέκταση υπάρχοντος υδρευτικού δικτύου, το οποίο εξυπηρετούσε τους οικισμούς Σταματινού, Πεύκου, και Πελεκητού, προκειμένου να τροφοδοτήσει τους οικισμούς Άνω Αρφαρά και Πολιανή.

Ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση του έργου, που αποτελούσε αίτημα δεκαετιών για την περιοχή. Υποστήριξε, επίσης, ότι για τη Δημοτική Αρχή όλοι οι δημότες της Καλαμάτας, είτε μένουν στο κέντρο, είτε στις γειτονιές, είτε στις Κοινότητές έχουν τα ίδια δικαιώματα και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται τόσο ο σχεδιασμός, όσο και η υλοποίηση των έργων.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γιάννης Μουτσιούλας, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή για την υλοποίηση του έργου.

Το έργο μελετήθηκε μέσω της ΔΕΥΑ Καλαμάτας και χρηματοδοτήθηκε από το Ε.Π. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», Άξονας Προτεραιότητας «Διατήρηση και προστασία του Περιβάλλοντος – Προαγωγή της αποδοτικής χρήσης των πόρων (ΤΑ)», με προϋπολογισμό μελέτης 640.000€.