Ολυμπιακό Bραβείο (ανώτερο από Nobel)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Χιλιάδες  ηλίθιοι και ψυχασθενείς άνθρωποι στον κόσμο, προσπαθούν να κάνουν κάτι περισσότερο παράξενο και τρελό απ’ ό,τι έκανε κάποιος άλλος, με σκοπό να γραφτούν στον βιβλίο των ρεκόρ, στο περίφημο βιβλίο Γκίνες – guinness

Ένας βλάκας από την Ελβετία, έβαλε στο στόμα του 264 πλαστικά καλαμάκια , ένας ζουρλο-Πακιστανός έσπασε με το κεφάλι του 247 καρύδια σε ένα λεπτό,   κάτι καραγκιόζηδες Ρουμάνοι έφτιαξαν το μεγαλύτερο καπνιστό λουκάνικο 392 μέτρων, και 57 νούμερα Λονδρέζοι μπήκαν μέσα σε ένα τεράστιο σώβρακο…

Δυστυχώς  ήρθε και στην μουρλο-Ελλάδα αυτή η τρελο-μόδα: το 1976 ο κομμωτής Αγγελόπουλος,  κούρεψε συνεχόμενα 274 πελάτες, σε 97 ώρες,  και μετά έπεσε λιπόθυμος…  Πρόσφατα η Νάξος τηγάνισε 625 κιλά πατάτες, στην Καλαμάτα 740 χορευτές χορεύανε έναν καλαματιανό  χορό για 15 λεπτά!!!

   Αν ζούσαν οι αρχαίοι Έλληνες θα μας ασκούσαν βία για την κατάντια μας.

Το μόνο πράγμα που συναγωνίζονταν εκείνοι, ήταν ο αθλητισμός, δηλαδή η άσκηση του σώματος,  η υγεία.

Το βιβλίο Γκίνες,  με το κρύο αγγλικό χιούμορ, πρωτοβγήκε στο Λονδίνο το 1955.  Η  Guinness World Records,  έχει τα εκδοτικά δικαιώματα. Ξαναεκδίδεται κάθε χρόνο, με τα καινούργια κατορθώματα, σε όλες τις γλώσσες (!), (στην Ελλάδα: εκδόσεις ‘Χρυσή Πέννα’) . Το πρώτο σε πωλήσεις βιβλίο στον κόσμο.(?)

Αλλά επειδή έχουν γίνει πολλά ατυχήματα, η πονηρή εταιρεία δηλώνει πως: «οι προσπάθειες για επιτυχία ρεκόρ, γίνεται με αποκλειστική ευθύνη αυτού που το κάνει. Δεν ευθύνεται η εταιρεία για θανάτους ή τραυματισμό…»

Το βραβείο νόμπελ είναι κι αυτό, ένα είδος ‘γκίνες’. Ο Νόμπελ, ένας Σουηδός, έβγαλε εκατομμύρια που εφηύρε το μπαρούτι, -και έχουν σκοτωθεί εκατομμύρια άνθρωποι-, και με τα λεφτά αυτά δίνει βραβεία, για να βγάλει τις αμαρτίες του.

Και τις συνεχίζει δίνοντας βραβείο ειρήνης στον Κίσσιγκερ… Μέχρι και τον Αλεπουδέλη-Ελύτη  εξευτέλισαν, όταν τον πίεσαν να φορέσει φράκο…

                              Ούτε guiness   ,  ούτε  nobel !

Μόνο η Ελλάδα -ίσως- μπορεί να σώσει αυτόν τον παγκόσμιο εκφυλισμό.

Να φτιάξει ένα ετήσιο παγκόσμιο Ο λ υ μ π ι α κ ό  βραβείο, που να αφορά πολλούς τομείς: Τέχνη, Επιστήμη, Λογοτεχνία, Ακτιβισμό, Οικολογία, Καινοτομία, Ειρήνη, Ελευθερία, Δημοκρατία.

–Να συσταθεί ένα εκλεκτορικό σώμα χιλιάδων σημαντικών ανθρώπων, απ την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, απ όλες τις επιστήμες, απ όλα τα κοινωνικά στρώματα. (όχι οι ‘ψευτοαθάνατοι’ της Ακαδημίας Αθηνών) .

Τα βραβεία να ανακοινώνονται σε δημόσια ψηφοφορία, σε ανοιχτό χώρο, στο στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας, μια φορά κάθε χρόνο.

Να μην πηγαίνει εκεί ο βραβευμένος να τα παραλάβει.  Και να υποχρεούται να δωρίζει το ποσόν, εκεί όπου αυτός επιθυμεί, για κοινωνικούς σκοπούς …

                                              ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

Υποσημειώσεις: –Τα χρήματα των βραβείων θα βρεθούν από προσφορές χορηγών.

—Και κάθε Δήμος μπορεί, επίσης, να θεσπίσει τα τοπικά βραβεία του.

—Η λέξη bravo, βγαίνει από την αρχαίο λέξη: βραβείο.