Ο Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Λαμπρινάκος νέος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων στην αίθουσα του Συνοδικού Μεγάρου στη Μονή Πετράκη στην Αθήνα όπου εδώ και τέσσερις ημέρες συνεδρίαζε η Ιερά Σύνοδος.
Νέος Μητροπολίτης εκλέχτηκε ο Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Λαμπρινάκος με 54 ψήφους υπέρ του. Ο Αρχιμανδρίτης Νύφων συγκέντρωσε 17 ψήφους ενώ 5 συγκέντρωσε ο Αρχιμανδρίτης Γρηγορίου Κωνσταντίνου.
Ο Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Λαμπρινάκος έχει υπηρετήσει χρόνια τη Μητρόπολη Μεσσηνίας και έχει αναπτύξει ιδιαίτερους δεσμούς με τους πιστούς, ειδικά της ενορίας των Αγίων Ταξιαρχών.
Πρόκειται για έναν ενάρετο και ευγενή κληρικό ο οποίος υπηρέτησε πιστά και αφοσιωμένα τον Γέροντά του Μεσσηνίας Χρυσόστομο Β ´ τον Θέμελη και από το 2007,υπηρετεί με την ίδια συνέπεια και αφοσίωση τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο Γ ´.
Το νέο Μητροπολίτη μας είχε στηρίξει ανοιχτά ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμος.
Αύριο Σάββατο θα τελεστεί στον Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων

Ο Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος (κατά κόσμον Δημήτριος Λαμπρινάκος), γεννήθηκε στην Αθήνα στις 10 Φεβρουαρίου 1967. Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ομιλεί την Αγγλική γλώσσα και γνωρίζει την Αραβικήν.

Σε ηλικία 18 ετών εκάρη Μοναχός στην Ιερά Μονή Βουλκάνου Μεσσηνίας. Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1988 και Πρεσβύτερος το 1989, υπό του αειμνήστου Μητροπολίτου Μεσσηνίας Χρυσοστόμου Θέμελη, ενώ το 1998 έλαβε το οφφίκιον του Αρχιμανδρίτου.
Το 2003, με Απόφαση του ως άνω μακαριστού Μητροπολίτου, εδιωρίσθη Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.
Διετέλεσε Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βουλκάνου, κατά την διετία 2007 – 2009, διωρισθείς υπό του νυν Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου (Σαββάτου).

Παραλλήλως υπηρέτησε ως Εφημέριος – Προιστάμενος σε διαφόρους Ενοριακούς Ναούς της υπαίθρου ενώ τα τελευταία είκοσι χρόνια στον Ι. Ν. Παμμ. Ταξιαρχών Καλαμάτας, ως Προιστάμενος αυτού.

Ανέπτυξε πλούσιο ποιμαντικό, φιλανθρωπικό και συγγραφικό έργο. Συνέταξε και επιμελήθηκε φυλλάδια ιστορικού, αγιολογικού, εορτολογικού και πνευματικού περιεχομένου, ενώ κατά καιρούς δημοσιεύθηκαν άρθρα του σε περιοδικά και εφημερίδες.

Ως υπεύθυνος ύλης του περιοδικού της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας «ΔΙΔΑΧΗ» συνέγραψε πλειάδα άρθρων τα οποία εξέδωσε σε τόμο υπό τον τίτλο: «ΑΝΑΛΕΚΤΑ ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΔΑΧΗΣ» (2012). Έργα του ιδίου, το ιστορικού περιεχομένου βιβλίο τιτλοφορούμενο: «ΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗ-ΣΙΟΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΜΜΕΓΙΣ-ΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ» (2010), καθώς και ο πολυτελής αναμνηστικός Τόμος, με τίτλο: «ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΘΕΙΑΣ ΔΟΞΗΣ» (2016), ο οποίος εξεδόθη επ᾿ ευκαιρία της επετείου των 60 ετών από τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμάτας, και παρουσιάθηκε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Εξεπροσώπησε την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας σε Συνέδρια, όπως στο Χαλέπι της Συρίας, στην Ιταλία, σε αποστολές στο Ντητρόιτ Αμερικής, στην Αγία Πετρούπολη Ρωσίας και αλλαχού και έλαβε μέρος σε επιστημονικά Συνέδρια και Επιμορφωτικά Σεμινάρια

Με πληροφορίες από stagonnews.gr