Ο Δήμαρχος Καλαμάτας στη «DEFEA 2021» – Παρουσιάστηκε το επενδυτικό σχέδιο για το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Πτήσεων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τη διεθνή έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας «DEFEA 2021» που πραγματοποιείται στο εκθεσιακό κέντρο «Metropolitan Expo» στα Σπάτα, επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος. Στο πλαίσιο της διεθνούς εκθέσεως πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του επενδυτικού σχεδίου της ισραηλινής εταιρείας, ELBIT SYSTEMS LTD, που αφορά την Καλαμάτα και το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Πτήσεων, σε υλοποίηση της διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας – Ισραήλ. Την παρουσίαση παρακολούθησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Καλαμάτας ανέφερε: «Σήμερα είναι μία σημαντική ημέρα για την πατρίδα μας, για την Πολεμική Αεροπορία μας, καθώς παρουσιάστηκε επίσημα το πλάνο της επένδυσης που αφορά το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Πτήσεων στην Καλαμάτα.

Είναι σημαντικό καθώς μέσα από τη διακρατική συμφωνία Ελλάδας – Ισραήλ, δίνεται η δυνατότητα στους Έλληνες πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας μας να λάβουν την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση.

Εμείς ως Καλαματιανοί είμαστε διπλά χαρούμενοι γιατί το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Πτήσεων θα λειτουργήσει στην πόλη μας, κάτι που ενισχύει και αναβαθμίζει την 120 ΠΕΑ.

Αναφερόμαστε σε μία τεράστια επένδυση, που πέραν των οικονομικών στοιχείων, ενισχύει την προβολή της Καλαμάτας σε όλο τον κόσμο.

Κλείνω εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι αυτή η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και του πτητικού έργου θα επιφέρει εξελίξεις σε ότι αφορά και την αναβάθμιση του πολιτικού αεροδρομίου, με την προσθήκη -μεταξύ άλλων- νέου εξελιγμένου ραντάρ εδάφους».