Ο Δήμαρχος Καλαμάτας στο Olympia Forum ΙΙ για την πρόκληση της διαχείρισης αποβλήτων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στη συζήτηση με θέμα «Περιφερειακή Περιβαλλοντική Διακυβέρνηση – Η πρόκληση της διαχείρισης αποβλήτων», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Olympia Forum II, συμμετείχε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021, στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία. Στη συζήτηση, επίσης, συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος και η επικεφαλής της Geocycle Hellas, μέλος του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, Λένα Μπέλση, ενώ το συντονισμό είχε η δημοσιογράφος της ORT TV, Πέλυ Μπεβούδα.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στο κρίσιμο θέμα της διαχείρισης των αποβλήτων, μίλησε για τις προσπάθειες που σε επίπεδο Δήμου έχουν υπάρξει τα τελευταία χρόνια, καθώς και για την κεντρική διαχείριση που έχει λάβει πορεία υλοποίησης μέσω του έργου ΣΔΙΤ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Επίσης, ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του ως προς την ανάπτυξη όλων των ρευμάτων ανακύκλωσης με στόχο τη μείωση του συνολικού όγκου των απορριμμάτων.

DSC 6237 Medium

Νωρίτερα ο κ. Γραφάκος είχε σημειώσει ότι ανοίγει από το ΕΣΠΑ και ένα πρόγραμμα για θα χρηματοδοτηθούν μάλιστα οι δήμοι, αρχές του χρόνου, για τη δημιουργία κέντρων επαναχρησιμοποίησης υλικού, ενώ -μεταξύ άλλων- γνωστοποίησε την προώθηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου που ως βασική τομή θα έχει το «πληρώνω όσο πετάω».