Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης στο Δημαρχείο Μεσσήνης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιάννης Καρβέλης επισκέφτηκε σήμερα τον Δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο στο Δημαρχείο, όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για υγειονομικά ζητήματα.

Ειδικότερα ο κ. Αθανασόπουλος ενημέρωσε τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ για την υγειονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Δήμος μας, υπογραμμίζοντας την καλή εικόνα που παρουσιάζει σχετικά με τον κορωνοϊό, δεδομένων και των αρνητικών αποτελεσμάτων των ελέγχων με covid τεστ που έχουν γίνει στην περιφέρεια του Δήμου αλλά και στη Μεσσήνη. Πρόσθεσε επίσης ότι αύριο θα διενεργηθούν rapid tests για ανίχνευση του κορωνοϊού COVID-19 στους εκπαιδευτικούς, καθώς και στο διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό όλων των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου, ώστε να επιστρέψουν με ασφάλεια τη Δευτέρα στα σχολεία.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι από τους πρώτους περιορισμούς του Μαρτίου μέχρι τώρα, δεν δημιουργήθηκαν υγειονομικά προβλήματα στον Δήμο μας χάρις στην αγαστή συνεργασία τόσο με το Νοσοκομείο Καλαμάτας, τα Κ.Υ. Καλαμάτας και Μεσσήνης όσο και με τον ΕΟΔΥ που διενήργησαν ελέγχους αλλά εκπαίδευσαν και το υγειονομικό προσωπικό των υπηρεσιών του Δήμου για το σκοπό αυτό.

Ο κ. Καρβέλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των ελέγχων και την τήρηση των μέτρων, αλλά και τη συνεργασία των Υγειονομικών Υπηρεσιών με την αυτοδιοίκηση. Ακολούθως, επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Μεσσήνης και επιθεώρησε τις υποδομές του, τον χώρο του Εμβολιαστικού Κέντρου, όπου το προσεχές διάστημα θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί καθώς και το isobox που έχει τοποθετηθεί για τη διενέργεια των τεστ.

Τον κ. Καρβέλη συνόδευαν οι βουλευτές Μεσσηνίας της Ν.Δ. Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς.