Ο δρόμος Καλαμάτας – Ριζομύλου – Πύλου – Μεθώνης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
φωτο αρχείου

Τελικά έπρεπε να επισκεφθεί το Δημαρχείο Μεσσήνης για να πάρει στα χέρια του αντίγραφο της μελέτης για το δρόμο ο Παναγιώτης Νίκας καθώς το αρμόδιο υπουργείο δεν είχε την δέουσα ευαισθησία να την αποστείλει και στο Δήμο Καλαμάτας, τον οποίον επίσης αφορά το θέμα. Από αύριο, η μελέτη αυτή θα είναι στη διάθεση των πολιτών του Δήμου, ιδιαίτερα εκείνων της περιοχής Ασπροχώματος.

Η πρώτη εκτίμηση είναι ότι η χάραξη του συγκεκριμένου δρόμου εντός των ορίων του Δήμου Καλαμάτας δεν εξυπηρετεί την ανάπτυξη της δυτικής περιοχής του και, ιδιαίτερα, της παραλιακής ζώνης. Πέραν αυτού, ο σχεδιαζόμενος δρόμος διέρχεται επί της σιδηροδρομικής γραμμής σε ορισμένες περιπτώσεις (κόμβος Παντελόπουλου, κόμβος αεροδρομίου). Ακόμη, στα όρια του Δήμου Καλαμάτας ο δρόμος έχει σχεδιασθεί ως δίιχνος (μία λωρίδα ανά ρεύμα κυκλοφορίας), όταν το 80% περίπου των οχημάτων θα εισέρχεται ή εξέρχεται από την πόλη της Καλαμάτας.

Ο Δήμος προγραμματίζει την πραγματοποίηση σύσκεψης με τους εκπροσώπους του τεχνικού κόσμου της πόλης, σχετικά με το θέμα αυτό.

Ο Π. Νίκας δήλωσε σχετικά τα εξής: «Πρέπει να θεωρηθεί πρώιμη η οποιαδήποτε συζήτηση για το δρόμο Καλαμάτας – Ριζομύλου – Πύλου – Μεθώνης με τη νέα Κυβέρνηση, αφού επιβάλλεται να υπάρξει ο αναγκαίος χρόνος για την ενημέρωση των Υπουργών. Είμαι σε επικοινωνία με τον Υπουργό Υποδομών Κ. Καραμανλή και στον κατάλληλο χρόνο θα υπάρξει συνάντηση για το συγκεκριμένο θέμα, για το οποίο το ενδιαφέρον και του Δήμου Καλαμάτας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι, αυτονόητα, μεγάλο».