Ο «ελαιοτουρισμός» πυλώνας ανάπτυξης για τον Δήμο Μεσσήνης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η ιστορία και η οικονομία του Δήμου Μεσσήνης ταυτίζονται με την ελιά και την παραγωγή ελαιολάδου. Ωστόσο οι δυσκολίες που προκύπτουν κάθε χρόνο προβληματίζουν και μας ωθούν στην αναζήτηση «παράλληλων» ενεργειών για την στήριξη και αξιοποίηση αυτού του πολύτιμου καρπού.

Ελιά και τουρισμός μπορούν να αποτελέσουν μια μορφή σύζευξης για την οικονομική και πολιτιστική ανέλιξη του Δήμου Μεσσήνης.

Αφού η ελιά αποτελεί τον «χρυσό» του τόπου μας έχουμε χρέος να συνεργαστούμε για την αναβάθμιση της ζωής μας στον Δήμο Μεσσήνης.

Με στοχευόμενες ενέργειες και διαρκή ενημέρωση τόσο πριν όσο και κατά την διαχείριση του Δήμου Μεσσήνης θα έχουμε σε ετοιμότητα τον σχεδιασμό για την υλοποίηση προγράμματος προώθησης του ΕΛΑΙΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ προκειμένου να ευεργετηθεί το σύνολο της τοπικής κοινωνίας.

Με τη συνεργασία τουριστικών επιχειρήσεων της επικράτειας θα δοθούν κίνητρα σε αυτές προκειμένου να εντάξουν στις τουριστικές τους διαδρομές την πόλη και τα χωριά του Δήμου Μεσσήνης.

Τα κίνητρα θα είναι η επισκεψιμότητα (μουσεία-τυποποιητήρια), η συμμετοχή στη συλλογή του καρπού, οι γαστρονομικές εκδηλώσεις με έμφαση στο ελαιόλαδο και τα εξαίσια φαγητά που παράγονται με αυτό.

Πρέπει ο ΕΛΑΙΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ να προωθηθεί ως μια μορφή εναλλακτικού τουρισμού και να προσελκύει το ενδιαφέρον όλων των ηλικιών και φυσικά θα αναγεννηθεί η ύπαιθρος του Δήμου Μεσσήνης κατά τους μήνες του φθινοπώρου και ειδικά του χειμώνα που η τουριστική κίνηση είναι πολύ μειωμένη.

Θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην έννοια της κινητικότητας με την λειτουργία φωτογραφικών εκθέσεων και διοργάνωση ομιλιών σε παλαιά δημοτικά σχολεία των χωριών και παράλληλα σε καταστήματα εστίασης εντός αυτών να προσφέρονται γεύματα με ελαιόλαδο.

Ο ελαιοτουρισμός όταν θα αγκαλιάσει όλα τα χωριά του Δήμου θα έχει επιτελέσει ένα σπουδαίο ρόλο και θα συντηρηθεί με κάθε τρόπο γιατί θα αποδειχθεί ευεργετικός για τον παραγωγό, τον επιχειρηματία και όλους τους κατοίκους της υπαίθρου.

Με τιμή Γιάννης Λάσκαρης

Υποψήφιος δήμαρχος (επικεφαλής συνδυασμού «Επανεκκίνηση Δήμου Μεσσήνης»)