Ο Εσπερινός της Ζωοδόχου Πηγής στη Σγράπα Μεσσηνίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με την παρουσία εκατοντάδων πιστών από την ευρύτερη περιοχή της Πύλου και της Μεθώνης, τελέσθηκε το απόγευμα της Πέμπτης της Διακαινησίμου ο Πανηγυρικός Εσπερινός στο Ιερό Προσκύνημα της Ζωοδόχου Πηγής στη Σγράπα Μεσσηνίας.

Του πανηγυρικού εσπερινού προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, πλαισιωμένος από τον Μεσσηνιακής καταγωγής Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου Αρχιμ. Νικόδημο Αθανασίου, τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππο Χαμαργιά, τους Αρχιμανδρίτες Διονύσιο Χατζηαντωνίου και Νεκτάριο Γαλαριώτη εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και πλειάδος κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.

Προ του πέρατος της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος τιμώντας την διακονία και ιερατική πορεία του π. Γεωργίου Μητρόπουλου, εφημερίου Ίκλαινας και του π. Γεωργίου Κολοκάθη εφημερίου Κορυφασίου, τους απένειμε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου ευχόμενος να είναι πάντοτε άξιοι.

Τέλος ευχαρίστησε τον εφημέριο του Ιερού Προσκυνήματος Αρχιμ. Ειρηναίο Γκουγκούνη για τον ζήλο που επιδεικνύει αναφορικά με την ριζική ανακαίνιση του Προσκυνήματος και τους παριστάμενους τοπικούς άρχοντες, τον Δήμαρχο Πύλου – Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα, τους Βουλευτές του Νομού Ιωάννη Λαμπρόπουλο, Μίλτο Χρυσομάλλη και Περικλή Μαντά, καθώς και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου –  Νέστορος, τους Αντιπεριφερειάρχες Στάθη Αναστασόπουλο, Ανδρέα Τσουκαλά και Βασίλη Καπέλιο καθώς και τα λοιπά μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.