Ο Κήπος της Αναστασίας, αφιερωμένος στα παιδιά με νεοπλασματικές νόσους

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Υπεγράφη από τον Δήμαρχο η σύμβαση για την υλοποίηση του «Κήπου της Αναστασίας» που θα είναι αφιερωμένος στα παιδιά με νεοπλασματικές νόσους. Η μελέτη έχει συνταχθεί από τη Διεύθυνση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και η υλοποίηση της έρχεται σε συνέχεια σχετικής δέσμευσης της Δημοτικής Αρχής.

Ο κήπος θα διαμορφωθεί σε κοινόχρηστο χώρο του Δήμου Καλαμάτας, περίπου 500 τετραγωνικών μέτρων. Θα είναι ειδικά διαμορφωμένος για περίπατο, για παιχνίδι και για ψυχαγωγία. Ένας διάδρομος – μονοπάτι θα διαπερνάει το χώρο εισάγοντας τον επισκέπτη σ’ ένα φυτεμένο κήπο με δένδρα, θάμνους, ανθόφυτα με ξέφωτα και σκιερά, με καθιστικά και με στοιχείο νερού.

Επειδή ο χώρος είναι παρακείμενος του Νέδοντα, η δυτική πλευρά του κήπου θα φυτευτεί με αναρριχώμενα ανθοφορούντα. Θα φυτευτούν επίσης στην νότια και στην βόρεια πλευρά του σημείου ενδιαφέροντος ανθοφόροι θάμνοι ιβίσκων. Τα φυτά που θα φυτευτούν έχουν προσφερθεί από συγγενείς και φίλους της Αναστασίας αντί στεφάνου για τον κήπο και φυλάσσονται στο Δημοτικό Φυτώριο.