Ο ντετέκτιβ Κλουζ λύνει μυστήρια στην Καλαμάτα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Γερμανός συγγραφέας Γίργκεν Μπανσέρους έρχεται στην Καλαμάτα μαζί
με τον διάσημο ντετέκτιβ Κλουζ!

Ο Γίργκεν Μπανσέρους, ένας από τους διασημότερους συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας παγκοσμίως και «πατέρας» του Κλουζ, αγαπά πολύ την Ελλάδα και αυτή τη φορά ταξιδεύει στη Μεσσηνία παρέα με το βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΙΣ και τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, φέρνοντας μαζί του όλα τα τελευταία νέα του μεγαλύτερου μικρού ντετέκτιβ. Οι μικροί μας φίλοι που κατοικούν στην Καλαμάτα και τις γύρω περιοχές θα έχουν την ευκαιρία να τον συναντήσουν από κοντά και να μάθουν τα πάντα για τα νέα του βιβλία.

Ο Γίργκεν Μπανσέρους θα βρίσκεται καλεσμένος του ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΙΣ την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019, στις 7 μ.μ., στην γκαλερί Α49 (Αναγνωσταρά 49, Καλαμάτα). Θα σας περιμένει όλους να σας αποκαλύψει τα μυστικά του και να εξιχνιάσετε μαζί ένα «αστυνομικό μυστήριο». Φέρτε μαζί σας: αυξημένη παρατηρητικότητα, ορθή αντίληψη, καλή μνήμη, ένστικτο, φαντασία, μα πάνω απ’ όλα διάθεση για παιχνίδι, κι ελάτε να βοηθήσουμε τον Κλουζ να λύσει και αυτή την υπόθεση!

Την εκδήλωση εμψυχώνει η παιδαγωγός Έφη Αγγελοπούλου. Μετά την εκδήλωση, ο συγγραφέας θα υπογράψει βιβλία στους μικρούς αναγνώστες και επίδοξους ντετέκτιβ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά με διερμηνεία στα ελληνικά από τον κ. Κώστα Χρυσανθακόπουλο.

 

Λίγα λόγια για τον Γίργκεν Μπανσέρους

Ο Γίργκεν Μπανσέρους γεννήθηκε το 1949 στο Ρέμσαϊντ και ήθελε να γίνει
πιανίστας. Στο μεταξύ όμως άρχισε να γράφει πολύ επιτυχημένα παιδικά κι εφηβικά
βιβλία. Δεν στενοχωριέται λοιπόν καθόλου που δεν τα κατάφερε να γίνει πιανίστας.
Ζει με τη γυναίκα του και τα δυο τους παιδιά στην περιοχή της Ρουρ. Η σειρά του
Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ έχει μεταφραστεί σε 21 γλώσσες και έχει
πουλήσει πάνω από 2.000.000 αντίτυπα. Το 2010 τιμήθηκε για το έργο του με το
βραβείο Annette-von-Droste-Hülshoff.