Ο τερματισμός του 3ου Υπερμαραθώνιου στην Καλαμάτα (video)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Διεθνής Σύνδεσμος Αγώνων Υπεραπόστασης «ΟΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ», η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Καλαμάτας με την συμμετοχή του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, ο Δήμος Τρίπολης και ο Δήμος Σπάρτης με τη συμμετοχή των Σπαρτιατών Δρομέων διοργανώνουν για 3η χρονιά τον αγώνα Υπεραπόστασης 140 χιλιομέτρων με την ονομασία «ΔΡΟΜΟΣ ΑΘΑΝΑΤΩΝ». Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 28,29 Οκτωβρίου 2017 και η διαδρομή θα είναι: Τρίπολη-Σπάρτη-Μυστράς-Καλαμάτα.

Ουσιαστικά ο αγώνας αποτελεί μία σύνδεση των 4 αγαλμάτων των Ηρώων της Ελληνικής Ιστορίας, από τα οποία θα περάσουν οι αθλητές:
-Το άγαλμα του Στρατηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη
-Το άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα στην Σπάρτη
-Το άγαλμα του τελευταίου Βυζαντινού Αυτοκράτορα Κων/νου Παλαιολόγου στον Μυστρά
-Το άγαλμα της Νίκης με τις μορφές του Γρηγόριου Δικαίου(Παπαφλέσσα) και του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.
Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης το Σάββατο 28 Οκτωβρίου και ώρα 14.00 ενώ ο πρώτος αθλητής αναμένεται στην κεντρική πλατεία-Βασ.Γεωργίου της Καλαμάτας στις 5 ξημερώματα Κυριακής 29ης Οκτωβρίου. Οι απονομές θα γίνουν στις 13.00 της ίδιας ημέρας στην πλατεία της Καλαμάτας.
Ο Δήμος Καλαμάτας και ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου στηρίζουν τον αγώνα διότι προωθεί τα ιδεώδη του αθλητισμού και την προβολή της πόλης και ιδιαίτερα του φυσικού κάλλους του Ταϋγέτου από όπου διέρχεται.