Πέθανε η Μεσσηνιακής καταγωγής αθλήτρια του βόλεϊ Άννα Ξερικού σε ηλικία 45 ετών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σοκαρισμένη είναι η οικογένεια του βόλεϊ από τη θλιβερή είδηση του θανάτου της Άννας Ξερικού.

Η άτυχη αθλήτρια του βόλεϊ, υπέκυψε το μεσημέρι του Σαββάτου στη πόλη Μπέλε της Βραζιλίας ύστερα από επιπλοκές που παρουσίασε η υγεία της μετά από εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε στο στομάχι, πριν λίγες εβδομάδες.

Όπως έγινε γνωστό η υγεία της Άννας Ξερικού είχε κλονιστεί από την απώλεια του αγαπημένου της αδελφού τον Απρίλιο του 2007, ενώ πριν τέσσερα χρόνια έχασε και τον πατέρα της.

Το τελευταίο διάστημα έκανε ιατρικές εξετάσεις και μετά από την συμβουλή τεσσάρων γιατρών, αποφάσισε να κάνει επέμβαση στο στομάχι που είναι γνωστή ως «γαστρικό μανίκι».

Η εγχείρηση έγινε στην Βραζιλία την Μεγάλη Πέμπτη. Την επομένη πήρε εξιτήριο αλλά τις επόμενες ημέρες ένιωθε ενοχλήσεις. Ενημέρωσε τον προσωπικό γιατρό της ο οποίος δεν εκτίμησε σωστά τα συμπτώματα που είχε και πριν τρεις μέρες η Ξερικού εισήχθη στην εντατική στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε πως είχε πάθει σηψαιμία και όπου τελικά έχασε τη μάχη με το το θάνατο.

Η Ξερικού ήταν μία από τις κορυφαίες πασαδόρους που ανέδειξε το ελληνικό βόλεϊ. Είχε γεννηθεί στις 7 Ιουνίου 1972. Είχε αγωνιστεί στον Μίλωνα, στον ΑΟ Αθήνα, στη μεγάλη ομάδα του ΖΑΟΝ, την Δραπετσώνα και τον Ολυμπιακό, είχε δεκάδες συμμετοχές στην Εθνική ομάδα και ήταν και πρωταθλήτρια του μπιτς βόλεϊ.

Τα καλοκαίρια έπαιζε beach volley όπου είχε, επίσης, σημειώσει σημαντικές επιτυχίες.

Λόγω του ότι η νομοθεσία της Βραζιλίας δεν επιτρέπει τη μεταφορά νεκρού εκτός χώρας, η σορός της Άννας Ξερικού θα αποτεφρωθεί και η τέφρα της θα μεταφερθεί στην Ελλάδα.

Πηγή: volleyland.gr