Παραμονή της Αναλήψεως στην Ανάληψη Μεσσηνίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Παραμονή της Αναλήψεως απόψε και η Ανάληψη Μεσσηνίας ζει σε εορταστικό κλίμα. Το απόγευμα όλοι οι κάτοικοι κατηφόρισαν στην απέραντη παραλία , στο εκκλησάκι της Αναλήψεως και παρακολούθησαν με ευλάβεια τον κατανυκτικό πανηγυρικό εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας.
Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησαν κεράσματα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αναλήψεως και ακολούθως ο κόσμος κατευθύνθηκε στα μαγαζιά της παραλίας.Η παραλία φέτος παρότι η εορτή της Αναλήψεως έπεσε σχετικά νωρίς και παρά την καταστροφή από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου ήταν στην καλύτερη κατάσταση των τελευταίων δεκαετιών.
Οι κάτοικοι, οι επιχειρηματίες και οι τοπικές αρχές ενεργοποιήθηκαν και με συντονισμένες ενέργειες πέτυχαν αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Το χωριό όμως φέτος ζει και στον ρυθμό της αναβίωσης ενός παλαιού εθίμου. Έπειτα από πενήντα και πλέον χρόνια αναβιώνουν αύριο “Τα Αναλήψια”.
Ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων “Ο Μουρτιάς” έχει ρυθμίσει και την παραμικρή λεπτομέρεια ώστε αύριο το πρωί μετά τη Θεία Λειτουργία να γίνει η περιφορά της Εικόνας στην παραλία και από θαλάσσης με πλεούμενα, ενώ κατόπιν θα ακολουθήσουν βαρκάδες και κεράσματα!
Περισσότερες φωτογραφίες εδώ!