Παρουσίαση βιβλίου της Δώρας Γιαννίτση στην Πύλο για την Ελληνική Επανάσταση

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε κλίμα συγκίνησης παρουσιάστηκε στον αύλειο χώρο της Οικίας Τσικλητήρα στην Πύλο, το άκρως ενδιαφέρον πόνημα της κ. Θεοδώρας Γιαννίτση, Διευθύντριας του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας, με τίτλο «200 χρόνια της Εθνικοαπελευθερωτικής Επανάστασης των Ελλήνων του 1821 – Η Ναυμαχία του Ναβαρίνου στα αρχεία της κρατικής Βιβλιοθήκης της Ρωσίας». Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η κ. Έφη Μπούνα, Γραμματέας της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας, ενώ η κ. Πόλα Πολάλη, Πρόεδρος του Συλλόγου Πυλίων εν Αθήναι “Το Ναυαρίνο”, διάβασε αποσπάσματα από το εν λόγω βιβλίο.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, αφού ευχαρίστησε τους παρισταμένους για την τιμητική παρουσία τους, αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της αναστήλωσης του Ρωσικού Ναού από τους Φιλέλληνες Ρώσους, ευχαριστώντας ιδιαιτέρως την κ. Γιαννίτση, καθώς επίσης και τους κ. Γκρόμοβ και Προχορτσούκ, για τη συμβολή τους στον πολιτισμό και στον τόπο.

Με τη σειρά της η κ. Γιαννίτση ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την αγαστή συνεργασία, δηλώνοντας φίλη της Πύλου, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε σε σημαντικές πτυχές του υπό παρουσίαση βιβλίου της.

Τέλος, ο Δήμαρχος επέδωσε τιμητικές πλακέτες του Δήμου στην κ. Δώρα Γιαννίτση, καθώς και στους φίλους Ρώσους, που συνέβαλαν στην ανακαίνιση του Ρωσικού Ναού.

Παρέστησαν εκπρόσωποι τοπικών Αρχών και Φορέων.