Παρουσίαση της Καλαμάτας στο Παρίσι – Ο Δήμαρχος σε Διεθνή Συνάντηση με επίκεντρο το Κλίμα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σειρά επαφών και συναντήσεων πραγματοποιεί ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, κατά την επίσκεψή του στο Παρίσι, στο πλαίσιο της συμμετοχής του κατόπιν πρόσκλησης, στη Σύνοδο Κορυφής Change Now (25 έως 27 Μαΐου). Ο Δήμαρχος μετείχε σε δύο workshop με αντικείμενο τις Βιώσιμες Πόλεις, μαζί με συναδέλφους του από 30 και πλέον πόλεις του κόσμου που έχουν κάνει βήματα στο δρόμο προς την κλιματική ουδετερότητα.

Ο κ. Βασιλόπουλος είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει την Καλαμάτα και να αναφερθεί στον σχεδιασμό και τις στοχεύσεις του Δήμου πάνω στους άξονες της κινητικότητας και της ανθεκτικότητας των πόλεων. Επίσης, ο κ. Βασιλόπουλος παρουσίασε μέρος του υπό εκπόνηση Κλιματικού Συμβολαίου του Δήμου, στο πλαίσιο της συμμετοχής της Καλαμάτας στην Ευρωπαϊκή Αποστολή των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων της Ε.Ε. έως το 2030.

Στις εν λόγω θεματικές συμμετείχαν Δήμαρχοι και εκπρόσωποι -μεταξύ άλλων- από τις πόλεις: Annecy, Bologna, Brussels-Capital Region, Budapest, Chefchaouen, Dublin, Dunkerque, Essen, Kafountine, Kalamata, Kingston, Lahti, Leuven, Montpellier, Muhanga District, Nancy, Niamey, Nicosia, Paris, Porto Novo, Quelimane, Rome, Rubavu District, Rzeszów, Skopje, Strasbourg, Terrebonne, The Hague, Turku.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος Καλαμάτας τόσο σε θεματικά τραπέζια, όσο και σε συζητήσεις με εκπροσώπους πόλεων, φορέων και εταιρειών παρουσιάζει την Καλαμάτα, προβάλλοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και αναδεικνύοντας τις αναπτυξιακές δυνατότητες της. Το Change Now 2023, έχοντας εστιάσει στην περιβαλλοντική και κοινωνική μετάβαση, ολοκληρώνεται αύριο, Σάββατο 27 Μαΐου.