Παρουσίαση του βιβλίου “Το παν στη ζωή είναι το ΠΑΝ” του Νικόλαου Σταυρόπουλου στην Κυπαρισσία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ένα ταξίδι ζωής… Ένα ταξίδι εμπειριών… Ένα ταξίδι μόχθου… Ένα βιβλίο γεμάτο φιλοσοφία ζωής!

Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017, στις 8.00 το απόγευμα, στην αίθουσα «Αλέκος Παπαδόπουλος» στην Κυπαρισσία,  οι Εκδόσεις Όστρια και ο ιατρός – συγγραφέας Νίκος Ι. Σταυρόπουλος, παρουσιάζουν το βιβλίο,

Το παν στη ζωή είναι το ΠΑΝ. 

Πίστις, Αγών, Νίκη.

Για το βιβλίο και αυτό το όμορφο ταξίδι ζωής και εμπειριών, θα μιλήσουν:

–          Η ψυχολόγος, Γιώτα Παπαγεωργίου.

–          Ο συγγραφέας – εκπαιδευτικός Στάθης Παρασκευόπουλος

Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν οι Ελένη Δρακουλάκου και Χρήστος Χήναρης

Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Βίκυ Βετουλάκη.

Ένα Βιβλίο Αφιέρωμα

«Το παν στη ζωή είναι το ΠΑΝ» είναι ένα βιβλίο αφιέρωμα σε έναν άνθρωπο του μόχθου που ζώντας μέσα σε δύσκολες καταστάσεις κατάφερε να σταθεί όρθιος. Αν και αγράμματος, πήρε τα μαθήματα που του δόθηκαν, από τις δυσκολίες που συνάντησε, αλλά και τους ανθρώπους που συναναστράφηκε, και ανέπτυξε μια φιλοσοφία  ζωής, που ακολουθούσε κάθε στιγμή και που μέσα από συζητήσεις αλλά και παραδείγματα προσπάθησε να την μεταφέρει στο γιο του, για να τον βοηθήσει να πορευτεί πιο άνετα, έχοντας έναν μπούσουλα να στηριχθεί, στη δική του ζωή.

Ο πυρήνας του βιβλίου, είναι και ο τίτλος του βιβλίου.

Το παν στη ζωή είναι το ΠΑΝ. Τα πάντα στη ζωή γίνονται και μπορείς να είσαι νικητής αρκεί να πιστέψεις και να αγωνιστείς. Μόνο αν πιστέψεις και αγωνιστείς για αυτό θα βγεις νικητής. Εντάξει είναι απλό, αρκεί να το σκεφτείς λίγο. Αλλά…

Μέσα στις σελίδες του βιβλίου θα βρείτε το τι και γιατί να πιστέψεις, μέσα από απλά παραδείγματα και κουβέντες της καθημερινότητας. Θα καταλάβετε την αξία που έχει ο αγώνας για την επιτυχία. Θα δείτε ότι είναι δύσκολο να κάνεις τον οποιοδήποτε αγώνα, αν δεν έχεις αποφασίσει, από πριν, τους στόχους που θέλεις να πετύχεις, δεν τους έχεις τοποθετήσει με σειρά προτεραιότητας, ώστε να μπορέσεις να φτιάξεις τα σχέδια που θα σε βοηθήσουν να προετοιμαστείς και να κινηθείς για να τους πετύχεις.

Θα συνειδητοποιήσετε ότι τίποτα δεν γίνεται από μόνο του. Για να γίνει οτιδήποτε θα πρέπει, εσύ,  να δουλέψεις για να το κάνεις.  Θα διαπιστώσετε ότι για να μπορέσεις να ξεπεράσεις τις δυσκολίες που θα φανούν στο δρόμο σου (εμπόδια, φόβοι, λάθη, γνώμες…), δεν αρκεί μόνο να δουλεύεις, αλλά χρειάζεται να δουλεύεις έξυπνα. Το δουλεύω έξυπνα σημαίνει ότι δεν καθυστερώ, ούτε αναβάλω γιατί ο μόνος χρόνος που έχω στη διάθεση μου είναι το τώρα. Σημαίνει ότι δουλεύω αφοσιωμένα, με όλες μου τις δυνάμεις, χωρίς να χάνω από τα μάτια μου το στόχο. Σημαίνει ότι πειθαρχώ σε αυτά που πρέπει να κάνω και επιμένω μέχρι να τα καταφέρω γιατί η παραίτηση δεν οδηγεί πουθενά, ενώ συγχρόνως γεμάτος υπομονή περιμένω το αποτέλεσμα που ξέρω ότι θα έρθει.

Μέσα στις σελίδες του βιβλίου θα βρείτε όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζονται να έχετε για να μπορέσετε να ακολουθήσετε τους δρόμους που σας αξίζουν, χωρίς να είστε έρμαια της τύχης και των συνθηκών, για να απολαμβάνετε και να χαίρεστε τη ζωή σας στο σήμερα, να είστε εσείς οι δημιουργοί του αύριο σας και να νιώθετε νικητές.

*Ποιος είναι ο Νίκος Ι. Σταυρόπουλος*

Ο Νικόλαος Ι. Σταυρόπουλος γεννήθηκε στην Κάτω Μέλπεια Μεσσηνίας, από γονείς βιοπαλαιστές. Εκεί έζησε τα παιδικά του χρόνια, βοηθώντας και αυτός στις διάφορες ασχολίες της οικογένειας. Σπούδασε Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έγινε Χειρουργός Ουρολόγος.

Πήρε τον τίτλο του Διδάκτορος του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μετεκπαίδευση στο εξωτερικό με υποτροφία του ΙΚΥ. Έχει υπάρξει συν-συγγραφέας σε τρία επιστημονικά βιβλία και έχει δημοσιεύσει πολλές εργασίες στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Η αγάπη του για τον τόπο του τον έκανε να γυρίσει στην Καλαμάτα, όπου άνοιξε το ιδιωτικό του Ιατρείο και συνεχίζει ακόμα να κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να προσφέρει το καλύτερο στους ασθενείς του. Έχει ασχοληθεί με τα κοινά και είναι μέλος του ΔΣ του Μεσσηνιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου για πολλά χρόνια.

Είναι παντρεμένος και έχει τρία αγόρια.

Πιστεύει ότι κάθε άνθρωπος είναι φτιαγμένος για το καλό και προικισμένος από το Θεό με ικανότητες για να κάνει τον κόσμο καλύτερο. Πιστεύει ότι όλοι μπορούν, αρκεί να το πιστέψουν και να δουλέψουν.