Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του 29ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα του 29ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας παρουσιάστηκε χθες, Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 στο Black Box του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας.

Το 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας συνεχίζει δυναμικά την πορεία του, με την έναρξη των φετινών παραστάσεων να έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023.

Ο σύγχρονος χορός, από όλα τα πλάτη και μήκη της γης, αντιπροσωπεύεται μέσα από 17 συνολικά παραγωγές, 9 ομάδων από την Ελλάδα και 7 από το εξωτερικό από 10 χώρες από τέσσερις ηπείρους, την Ασία, την Ευρώπη, την Αμερική και την Αφρική.

Τίτλος του φετινού προγράμματος είναι (Επι)Στροφή στο Σώμα – (Re)Τurn to the Body: Το σώμα, στο πλαίσιο της δυτικής κουλτούρας, έχει περάσει από πολλές περιπέτειες και θα περάσει ακόμα περισσότερες. Όλοι είμαστε τα σώματά μας, όλοι έχουμε ένα σώμα, και παρά την τόση γνώση που διαθέτουμε γύρω από αυτό, ακόμα δεν το γνωρίζουμε. Μέσω αυτού ωστόσο βιώνουμε όλες μας τις εμπειρίες και μέσω αυτού ζούμε.

Τις παραστάσεις και τις υπόλοιπες δράσεις που θα πρωταγωνιστήσουν στο φετινό KDF από 14 έως 23 Ιουλίου, παρουσίασε στο κοινό της πόλης, η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ, Λίντα Καπετανέα.

Νωρίτερα, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, σε σύντομο χαιρετισμό του υπογράμμισε «ότι το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, αποτελεί αναμφισβήτητα το πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού. Ένα Φεστιβάλ που αντανακλά σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο, με σημείο αναφοράς τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα και φυσικά έχοντας στο επίκεντρό του το χορό». Ο κ. Βασιλόπουλος αναφέρθηκε στην πορεία του θεσμού, που άντεξε και αντέχει σε δύσκολες εποχές και κρίσεις, χαρακτηρίζοντας το πρόγραμμά του «αντάξιο της ιστορίας και της ποιότητας του θεσμού».

Χαιρετισμό, επίσης, εκ μέρους της Περιφέρειας απηύθυνε η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Άννα Καλογεροπούλου.

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το πρόγραμμα του  29ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας στην επίσημη ιστοσελίδα του: https://kalamatadancefestival.gr/performances/